VOZIL BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA S TRUPLOM V PRTLJAŽNIKU: Z njim so bili še trije otroci

Svet

Zgodba, ki je pretresla avstrijske policijske vrste, se prepleta z bolečino in šokom. Policisti so v nedeljo zaustavili avtomobil 39-letnega Floriana O. iz Puchenaua zaradi rutinske prometne kontrole. Ko so zahtevali voznikovo dokumentacijo, je mladi avstrijski voznik takoj dejal: "Nimam vozniškega dovoljenja, a v prtljažniku imam truplo."

Fotografija je simbolična.

V prtljažniku je ležalo truplo njegove 38-letne žene, ovito v rjuho. Z njim v avtomobilu sta bila tudi dva njegova sina, stara 11 in 15 let, ter petletna hčerka. Florian O. je šokiranim policistom razkril, da je njegova žena pred nekaj urami umrla zaradi raka. Florian je želel otroke najprej odpeljati k sorodnikom in nato odpeljati ženino truplo v bolnišnico.

Moški je znan kot goreči nasprotnik cepljenja, ki je koronske ukrepe primerjal s holokavstom. Andreas Pilsl, policijski direktor, je za Heute povedal, da so se s tem moškim ukvarjali leta. Skrb za otroke je prevzela krizna intervencijska ekipa.

Heute in drugi mediji so objavili tudi izjavo državne tožilke Ulrike Breitender, da izsledki obdukcije niso pokazali ničesar, kar bi nakazovalo nasilno smrt ženske v prtljažniku. Ob tem je poudarila, da se rezultati obdukcije ujemajo z izjavo osumljenca. Še vedno čakamo na toksikološke izvide krvi 38-letne mrtve ženske iz prtljažnika, ki bodo znani v nekaj tednih. Osumljenec je trenutno v priporu zaradi nevarnosti pobega in morebitnih drugih kaznivih dejanj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija