VOŠČILO IN PAHORJEVA ZAHVALA PRIMORSKI ŠOLI ZA OTROKE S POSEBNIMI POTREBAMI: "Pustite nam ta svet!" (FOTO)

Slovenija

Predsednik republike Borut Pahor je ob 60-letnici organizirane vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami Osnovni šoli Kozara vročil zahvalo za prizadevno delo. Zahvalo je sprejel ravnatelj Edvard Vrabič, ki se je Pahorju zahvalil, da je z obiskom zaokrožil praznovanje jubileja, so sporočili iz urada predsednika republike.

Pahor je v nagovoru izrazil zadovoljstvo, da vzgojno-izobraževalne ustanove prispevajo k izboljšanju položaja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. "Otrokom s posebnimi potrebami dajejo življenjsko energijo, znanje ter samozaupanje, da postanejo ustvarjalne osebnosti in lahko zaživijo polno življenje," je dejal.

S tem se po njegovem mnenju v družbi manjšajo predsodki, osebe s posebnimi potrebami pa postajajo sestavni del življenja skupnosti. Zahvalo je zato namenil vsem generacijam učiteljev, mentorjev in staršev, ki so skozi šest desetletij sooblikovali poslanstvo centra, so še zapisali v sporočilu urada predsednika republike.

BONUS VIDEO: S čim je bila onesnažena Rižana, smo priča ekološki katastrofi?

Pahor je Osnovno šolo Kozara v okviru regijskega obiska Goriške v času soočanja s covidom-19 sicer obiskal že 4. februarja lani.

Kot so še sporočili iz urada predsednika RS, je prireditev potekala pod naslovom "Pustite nam ta svet".

"Da še dolgo bo služila, za življenje nas učila!" pa so ob koncu prireditve šoli v voščilo v en glas zaklicali učenci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija