"VON DER LEYEN NAJ UTIHNE!": Tako se je politik razjezil nad predsednico Evropske komisije

Svet

Ursula von der Leyen "mora utihniti" o Brexitu, pravi angleški poslanec konservativne stranke Lee Anderson, potem ko je von der Leynova v intervjuju ta teden pozvala mlajšo generacijo, naj se Britanija znova pridruži Evropski uniji.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v intervjuju za Politico dejala, da bi se morala Velika Britanija ponovno pridružiti Evropski uniji in namigovala, da bi lahko mlajša generacija "popravila" Brexit

Izjava je naletela na ostre odzive. Tako je namestnik predsednika torijevcev, poslanec vladajoče konzervativne stranke, Lee Anderson dejal, da mora Ursula von der Leyen "utihniti" glede Brexita.  

Poslanec je za GB News dejal: "Generacija, ki je reševala probleme v Evropi, je bila generacija mojega dedka. Oblekel si je uniformo britanske vojske ... šel se je borit proti nacistom, šel je po vsej Severni Afriki, skozi Sicilijo, skozi Italijo, videl je nekaj grozljivih stvari. To je bila generacija, ki je reševala probleme v Evropi. Ona mora utihniti." Na vprašanje, ali meni, da se bo Velika Britanija ponovno pridružila EU v času njegovega življenja, pa je dejal: "Upam, da ne, ker če se bomo, se bom preselil."

Predsednica Evropske komisije je predlagala, da bi si morala Velika Britanija prizadevati za ponovno pridružitev bloku, pri čemer je v torkovem intervjuju priznala, da "smo se zapletli". Namignila je tudi, da bi lahko bili Združeno kraljestvo na poti, da se ponovno pridruži trgovinski uniji. Na vprašanje, ali predvideva ponovno pridružitev Velike Britanije, je dejala: "Moram reči, da svojim otrokom nenehno govorim: "To morate popraviti. Zafrknili smo se, to morate popraviti." 

Čeprav ni načrtov, da bi se Združeno kraljestvo ponovno pridružilo Evropski uniji, je vodja laburistov Keir Starmer obljubil prenovo trgovinskega sporazuma, če bi njegova stranka zmagala na volitvah prihodnje leto, vendar so laburisti hkrati navedli svoje negativno stališče do EU: "Seveda želimo dobre delovne odnose z Evropsko unijo, želimo izboljšati nekatera vprašanja, ki obstajajo v zvezi s temami, kot je trgovina, vendar ne, ne bomo se ponovno pridružili v nobeni obliki," je zatrdil njihov tiskovni predstavnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  01 .12. 2023 ob  13: 00
Saj lahko vidis pogodbo, a samo tistih 5% ki jih niso pocrnili.
Ištrijan |  30 .11. 2023 ob  15: 08
19
Jaz bi rad videl vsebino pogodbe, ki jo je ona v mojem imenu sklenila s Pfizerjem, ko je baje "reševala moje življenje". Pa je ne smem videt, ker.....živimo v super demokratični in svobodni EU.
manemebasat |  30 .11. 2023 ob  14: 32
22
Ta bi morala utihniti za vedno!