VOLITVE SO MIMO: Preverite, kako ste glasovali na posameznih voliščih v Kopru (FOTO)

Koper

Županske volitve so mimo in v veliki večini slovenskih občin je sedaj jasno, kdo jih bo vodil prihodnja štiri leta. A to ne velja za koprsko občino, kjer je bil izid zelo tesen – vsega zgolj sedem glasov razlike med Borisom Popovičem in Alešem Bržanom, v prid slednjega – Popovič pa je na koprsko občinsko volilno komisijo podal ugovor za ponovno štetje vseh glasovnic na vseh voliščih v Mestni občini Koper zaradi domnevnih številnih nepravilnosti na volitvah. O tem bo komisija odločala jutri. Če izid volitev v Kopru še ni znan, pa je popolnoma jasno to, da so Koprčani in Koprčanke razdeljeni kot še nikoli, saj so Bržanu namenili 50,01 % glasov, Popoviču pa 49,99 %. Kako so volili na posameznih voliščih na verjetno najbolj vročih volitvah v koprski zgodovini, si oglejte v nadaljevanju.

Na območju Mestne občine Koper je skupno 42.408 volilvcev, od katerih se jih je volitev 2. decembra udeležilo 27.965. Udeležba na volitvah je bila 65,94-odstotna. Neveljavnih glasovnic je bilo 127, veljavnih pa 27.835.

Spodaj objavljamo neuradne rezultate drugega kroga volitev za župana Mestne občine Koper, na podlagi preštetih glasov do 3. 12. 2018 do 14.00, ki so objavljene tudi na spletni strani koprske občine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija