VOKALNA SIMFONIJA POD VODSTVOM ŠTIRIH DIRIGENTK: Konec tedna v Kopru dva vrhunska koncerta (FOTO)

Koper

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP) konec tega tedna v okviru mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices v Kopru gosti italijansko vokalno skupino z duom solistov in mlade primorske pevce pod vodstvom štirih dirigentk.

V nedeljo se bodo v Kopru predstavile štiri dirigentke (od leve proti desni, od zgoraj navzdol): Monika Fele, Meta Praček, Petra Grassi in Barbara Kovačič (foto: Jana Jocif).

V okviru cikla bodo v soboto, 21. decembra, ob 20. uri v stolnici Marijinega vnebovzetja v Kopru prisluhnili maši Gianmartina Marie Durighella za zbor in harmoniki, ki letos beleži svojo 20-letnico. Nastopila bo italijanska skupina Gruppo Corale 'Gialuth' s solistoma Mauriziem de Lucom in Martino Spollero iz dua Ensemble Chiostro Armonico - Duo IMMOTO na harmoniki.

Tabor mladih pevcev Primorske (foto: Jana Jocif)

Koncert Zbora Tabora mladih pevcev Primorske pod vodstvom dirigentk Petre Grassi, Barbare Kovačič, Monike Fele in Mete Praček pa bo potekal v nedeljo, 22. decembra, ob 18.00 v dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru.

Gruppo Corale 'Gialuth' (lasten arhiv)

Celoten napovednik za sobotni koncert je objavljen TUKAJ, nedeljski pa TUKAJ.

Solista Martina Spollero in Maurizio de Luco (foto: Gruppo Corale 'Gialuth')

Dirigent (foto: Gruppo Corale 'Gialuth')

Deli novico: