VOJNIH ŽRTEV VSE VEČ: "Dosegli bomo vsako skupnost, dokler ne bomo ubili vseh teroristov v Izraelu" (VIDEO)

Kronika

Izraelska vojska je v spopadih na območju Gaze ubila več kot 400 palestinskih borcev, je danes dejal tiskovni predstavnik vojske. V izraelskih napadih na Gazo naj bi medtem umrlo najmanj 313 ljudi, navaja palestinska stran. Na izraelski strani je bilo doslej po podatkih tamkajšnjega ministrstva za zdravje ubitih najmanj 300 ljudi, mnoge pogrešajo.

Po podatkih palestinskega ministrstva za zdravje je bilo v Gazi v odgovoru izraelske vojske na napad skrajnega palestinskega gibanja Hamas ranjenih okoli 1.990 ljudi. Med mrtvimi in ranjenimi so tudi otroci, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Ubit naj bi bil tudi visoki predstavnik Hamasa Ajman Junis, potem ko je izraelska vojska danes obstreljevala njegovo hišo v begunskem taborišču Nuseirat v Gazi, povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Na izraelski strani je bilo od sobote, ko je Hamas silovito napadel, doslej po podatkih tamkajšnjega ministrstva za zdravje ubitih najmanj 300 ljudi, več deset pa jih je bilo ugrabljenih. V bolnišnicah naj bi se zdravilo skoraj 2.000 ljudi, najmanj 19 pa naj bi jih bilo v kritičnem stanju.

Izraelski časnik Jerusalem Post je v današnji objavi na družbenem omrežju X zapisal, da je po neuradnih podatkih trenutno pogrešanih okoli 750 Izraelcev.

Po navedbah BBC, ki se sklicuje na tiskovnega predstavnika izraelske vojske Daniela Hagarija, je na ozemlju Izraela trenutno osem točk spopadov med borci Hamasa in izraelsko vojsko, predvsem na jugu Izraela. Vojska namerava sicer v naslednjih 24 urah evakuirati vse Izraelce, ki živijo v bližini Gaze, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Naša naloga v prihodnjih 24 urah je evakuirati vse prebivalce, ki živijo v okolici Gaze," je pojasnil Hagari. Prizadevanje za osvoboditev talcev, ki so jih zajeli borci Hamasa, še potekajo. "Na območju je več deset tisoč vojakov. Dosegli bomo vsako skupnost, dokler ne bomo ubili vseh teroristov v Izraelu," je še dejal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija