VODJA LEKARNE IN ORTOPED V NAJVEČJI KORUPCIJSKI AFERI: Faganelijeva se je izrekla za nedolžno, kako se bo izrekel Cirman?

Kronika

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se bo danes nadaljeval predobravnavni narok za obtožene v odmevni korupcijski aferi v zdravstvu. Pred sodnico Dejano Fekonja bo stopil prvoobtoženi Zoran Milošević, ki je radiolog v ljubljanskem kliničnem centru. Poleg njega naj bi se tokrat o krivdi izrekel tudi ortoped iz bolnišnice Valdoltra Robert Cirman.

Ključni očitek v 500 strani dolgi obtožnici je, da je več zdravnikov in drugih zaposlenih v nekaterih zdravstvenih zavodih na svoje osebne račune doma in v tujini prejemalo denar, za protiuslugo pa so še naprej naročali medicinski material pri določenem dobavitelju. Javna sredstva naj bi s tem oškodovali za okoli 1,18 milijona evrov.

V aferi je obtoženih 11 fizičnih oseb in ena pravna oseba, družba Advanta. Vseh osem obtoženih, ki so se doslej zvrstili na predobravnavnem naroku, je zanikalo krivdo. Narok se je začel 13. maja, afera pa sega v december 2013, ko so kriminalisti opravili hišne preiskave na 58 naslovih na območjih policijskih uprav Koper, Ljubljana, Novo mesto, Celje in Maribor.

Za nedolžne so se odslej izrekli predstojnik ortopedske klinike ljubljanskega kliničnega centra Vane Antolič, vodja lekarne v ortopedski bolnišnici Valdoltra Nataša Faganeli, nekdanja zastopnica družbe Emporio Medical, zdaj prokuristki v družbi Advanta Jana Šturm in ortoped v novomeški bolnišnici Gregor Kavčič.

Krivdo so že zanikali tudi nekdanji vodja ortopedije v celjski bolnišnici Samo Karel Fokter, nekdanji komercialist v družbi Emporio Medical Darko Žafran, nekdanji travmatolog v celjski bolnišnici Miodrag Vlaović in Mihael Štamberger Milošević, ki je sin prvoobtoženega Zorana Miloševića.

Sicer zoper Zorana Miloševića na Okrožnem sodišču v Ljubljani poteka še eno sojenje. V tej zadevi obtožnica njega in direktorico družbe Animus Irmo Košutar Gašparič bremeni kaznivega dejanja nedovoljenega sprejemanja oziroma dajanja daril. Milošević naj bi namreč od Animusa prejel skupaj 7000 evrov podkupnine, ker naj bi poskrbel, da je ljubljanski klinični center material naročil pri Animusu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Borut |  05 .06. 2019 ob  12: 27
Faganelja je kriva ker v Valdoltro pred l.2012 nisi prodal nič če ji nisi plačal....ista krava podkupljive je farmacevtska onko in v šempetru ter murski.
...
td |  05 .06. 2019 ob  12: 08
Krivi ali ne krivi, glavni problem te države je SODSTVO! In nič drugega. Komplet sodstvo, tožilstvo, sodniki, ... Dokler se na tem področju ne bo naredil red, bomo imeli kar imamo. In zaenkrat ga ni junaka, ki bi si drznil drezat v to gnezdo podivjanih črmljev.
Kukuruz |  05 .06. 2019 ob  10: 40
Vsi so nedolzni,tam ne bodo najdli niti enega ki je kriv
:-P
žveplo |  05 .06. 2019 ob  10: 11
A bomo vsi začudeni, ko se bosta izrekla za nedolžna?
A bomo vsi začudeni, ko jim ne bodo ničesar mogli (hoteli) dokazati ?
A bomo vsi začudeni, če bodo po neuspešnem preganjanju tožili državo in dobili mastno odškodnino za izgubo ugleda in za psihično trpljenje?

Ne vem pa zakaj nihče ne toži teh kirurgov za slabo opravljeno operacijo, ko je pacient potem na invalidskem vozičku, ali na kateru in s plenicami ali trpi stalne bolečine... osebno poznam vsaj tri.... za mnogo drugih pa vem....

Ja potem se bodo izgovarjali, da so bili nezbrani ker jih je država vznemirjala z neutemeljenimi tožbami.... potem bi država plačala še te škode pacientom... sledi tožbe bodo neuspešne...

ma smo prav v merdi.
ManofSteel |  05 .06. 2019 ob  09: 24
2013jQuery112307754995134232809_1559719209714? Ha ha ha...primer je že zastaral ha ha ha...tožilec nima nič otipljivega v roki. Samo domneve od kakega neušljivca, skratka rečeno za te igrice plačuje narod. A nesposobno tožilstvo več kot očitno prihaja v službo po plačo prej kot kak drugega. Že videno vse skupaj in od te moke ne bo kruha haahahahaha