VODIŠEK Z ODLOMLJENIM KOŠČKOM KOSTI V RAMI NA EVROPSKEM PRVENSTVU V PARIZU: Po prvem dnevu šesti

Svet

Koprčan Toni Vodišek je po prvem dnevu evropskega prvenstva v novem olimpijskem jadralnem razredu formula kite, ki se je začelo v Franciji, na skupnem šestem mestu. Po petih plovih vodi domačin Axel Mazella, ki je zmagal v vseh regatah v posameznih skupinah in ima po odbitku enega plova skupno štiri točke. Vodišek ima 11 točk. Za Mazello je skupno na drugem mestu njegov rojak Maxime Nocher (4), tretji pa je Rus Denis Taradin (5).

Enaindvajsetletni Vodišek je bil v prvi regati v svoji skupini 12. in tako ni najbolje začel EP. Ta uvrstitev je bila njegova najslabša na uvodni dan prvenstva in se mu je črtala iz skupnega seštevka. Slovenski kajtar je bil nato drugi, prvi, šesti in znova drugi.

"Trenutno sem na šestem mestu. Nisem najbolj zadovoljen, a je še veliko možnosti, da izboljšam svojo uvrstitev do konca tedna. To bom tudi storil. Vsak dan bom jadral mirno in se bom osredotočal zgolj na svoj nastop," je povedal Vodišek.

V drugi polovici avgusta je prepričljivo zmagal na odprtem vseameriškem prvenstvu v kajtanju v Dominikanski republiki. Tam je med regato padel in si izpahnil ramo. Rentgenski pregled po prihodu v domovino je pokazal odlomljen košček kosti v rami, kljub temu pa je odpotoval na EP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija