Vložen predlog za stečaj družbe ATC Kanin

Direktor družbe ATC Kanin Aleš Uršič je v ponedeljek na okrožno sodišče v Novi Gorici vložil predlog za stečaj. Uršič je povedal da je ravnal v skladu z zakonodajo, ki mu v primeru insolventnosti nalaga vložitev predloga za stečaj.

 

"Lastnike družbe sem pozval k dokapitalizaciji, vendar so mi v odgovor povedali, da zanjo nimajo denarja. Zato mi ni preostalo drugega, kot da vložim predlog za stečaj," je še dejal Uršič.

Po Uršičevih ocenah bi morali lastniki za nadaljnje delovanje ATC Kanin zagotoviti 2,6 milijona evrov, s čimer pa se ni strinjal bovški župan Siniša Germovšek. Slednji si je prizadeval predvsem za sklic skupščine delničarjev, na kateri bi govorili tako o dokapitalizaciji kot ostalih možnostih rešitve in ponovnega obratovanja smučišča.

Po slabi sezoni, ki jo je po le mesecu dni delovanja zaustavila nesreča gondolske žičnice, se družba ATC Kanin, ki upravlja s smučiščem na Kaninu, utaplja v dolgovih. Podjetje, ki je bilo že do letošnje smučarske sezone zelo zadolženo, je po nesreči ostalo brez prihodkov, dolgovi pa so le naraščali. Tudi 18 zaposlenim, ki so sicer doma, je podjetje dolžno tri zadnje plače. Za popravilo gondolske žičnice bi potrebovali vsaj 80.000 evrov, za pokritje stroškov ene sezone pa skoraj milijon evrov, prihodkov pa letos praktično ni bilo.

Smučišče na Kaninu so želeli reševati tudi v zadrugi turističnih delavcev, za katero je bovški župan povedal, da imajo več dobrih zamisli o reševanju nastalih težav. Bovški turistični delavci so ugotovili, da bodo brez zimske in poletne sezone na Kaninu težko preživeli, zato želijo aktivno sodelovati pri iskanju rešitev za popravilo gondolske žičnice in možnostih ponovnega obratovanja smučišča.

Deli novico: