VLOM NA PRISTANIŠKI ULICI: Ukradli za 300 evrov sladoleda

Kronika

V Kopru na Pristaniški ulici je nekdo vlomil v skrinjo s sladoledi in ukradel za 300 evrov sladoleda.

V Dutovljah je nekdo iz vozila, na katerem so bila delno odprta okna, ukradel torbico z mobilnim telefonom, osebnimi dokumenti in gotovino. Kasneje so lastniki preko mobilne aplikacije ugotovili, da je telefon pri Koprivi, kjer so tudi dejansko našli odvržen telefon in bančne kartice.

Včeraj ob 17.30 je v Portorožu 16-letnik z mopedom odvzel prednost osebnemu avtomobilu, ki je peljal po prednostni cesti. Pri tem je mopedist padel in se lažje poškodoval. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 13 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Policisti PPIU Koper so obravnavali osem državljanov Alžirije, ki so jih vrnili italijanski varnostni organi. Osebe bodo danes vračane hrvaškim varnostnim organom. Policisti PP Kozina so obravnavali dve osebi (Irak, Iran), ki sta zaprosili za azil in bili odpeljani v azilni dom. Policisti PMP Jelšane so na izstopu iz države obravnavali dve osebi (BiH, Srbija), ki sta pred tem nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Ob kršitvah zakona o tujcih so ugotovili še, da državljan BiH poseduje ponarejeno vozniško dovoljene. Sledi kazenska ovadba, osebi pa sta po postopku nadaljevali pot na Hrvaško. Policisti PP Piran pa obravnavajo državljana Hrvaške, ki naj bi nedovoljeno vstopil v Slovenijo. Pri njem so odkrili več različnih ponarejenih dokumentov. Postopki preverjanja še potekajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija