VLADNI SVETOVALCI ZA COVID-19 DELEŽNI GROŽENJ: Varuje jih policija

Kronika

Kriminalisti so včeraj prejeli več prijav kaznivih dejanj grožnje proti vladnim svetovalcem za covid-19. Iz pisem, ki so jih oškodovanci prejeli na dom, izhajajo grožnje zoper njihovo varnost in življenje. Pisma so kriminalisti zasegli in že vodijo kazenski postopek, so sporočili Generalne policijske uprave (GPU).

"Policija vsako grožnjo obravnava resno in prioritetno, prav tako pa je že sprejela tudi določene ukrepe za zagotovitev varnosti oškodovancev. Podrobnosti ukrepov zaradi varnosti oseb ne moremo razkriti," poudarjajo na policiji.

Policija ob tem dodaja, da je razumljivo, da se posledice epidemije v državi kažejo na vseh področjih družbenega in zasebnega življenja, a taka eksplicitna dejanja bistveno presegajo nivo javnega izražanja mnenj in stališč o vprašanjih javnega ali skupnega pomena. "Nesprejemljivo je, da so oškodovane osebe ustrahovane zaradi njihovega dela in da se jim grozi z napadom na njihovo varnost in življenje, zato bo policija vsak tak primer obravnavala z vso resnostjo," so sporočili.

Kdor komu, zato da bi ga ustrahoval ali vznemiril, resno zagrozi, da bo napadel njegovo življenje ali telo ali prostost ali uničil njegovo premoženje velike vrednosti ali da bo ta dejanja storil zoper njegovo bližnjo osebo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev. Če je tako dejanje storjeno proti dvema ali več osebam, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. V kolikor bi storilec grožnjo uresničil, bi policija preiskavo vodila v smeri drugih kaznivih dejanj zoper življenje in telo, so še poudarili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  06 .12. 2020 ob  09: 16
-1
razpošiljanje pisem je hobi prvega ministra
 |  05 .12. 2020 ob  13: 35
@martin kacur, ne verjamem, da vlada manipulira s podatki
prevelika sramota
najstožji ukrepi in najslabši rezultati.
Martin Kacur |  05 .12. 2020 ob  09: 29
Zakaj napadajo se edine verodostojne v Butalah.
Glede na to, da kljub ukrepom stevilo okuzenih ne pada imam obcutek, da vlada ali manipulia s podatki ali pa namerno siri virus. Edino vlada ima korist od taksnega stanja.