VLADA VZTRAJA PRI POLICIJSKI URI: "Ti ukrepi so edino učinkovito sredstvo za preprečevanje širjenja bolezni"

Slovenija

Vlada je na dopisni seji sprejela mnenji, da predloga za začasno zadržanje nočne omejitve gibanja in za začasno zadržanje prepovedi prireditev in shodov nista utemeljena. Obe mnenji bo vlada poslala Ustavnemu sodišču RS, so zapisali v sporočilu po seji vlade.

Vlada pojasnjuje, da so bili ukrepi delne omejitve gibanja ljudi, med njimi prepoved gibanja v nočnem času, sprejeti "ob upoštevanju dognanj epidemiološke in infektološke stroke, usmerjeni pa so v prepoved in omejevanje socialnih stikov med prebivalstvom, vključno z omejevanjem nenadzorovanih oblik druženja v zasebnih prostorih, saj so ti ukrepi po mnenju zdravstvene stroke edino učinkovito sredstvo za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19."

Prav tako vlada glede prepovedi zbiranja ljudi pojasnjuje, da so bili ukrepi sprejeti ob upoštevanju stroke, "usmerjeni pa so v prepoved in omejevanje socialnih stikov med prebivalstvom, saj so ti ukrepi po mnenju zdravstvene stroke edino učinkovito sredstvo za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19."

Menijo, da bi začasno zadržanje odlokov lahko povzročilo težko popravljive škodljive posledice za javno zdravje, saj bi državo lahko zajel tretji val okužb in povzročil zlom zdravstvenega sistema.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  23 .03. 2021 ob  08: 48
Mogoče bi še dodal; Popisati bi morali JJ podpornike, da jih lahko oblast, ki bo prevzela ruševine naše države, razlasti za poplačilo dela škode saj so soodgovorni za tako stanje. Brez njihove podpore se kaj takega ne bi moglo dogajati!
ZigaZois |  23 .03. 2021 ob  08: 43
Ne verjamem v neke zarote a na žalost izgleda, da se počasi premikamo k rezultatom Švedske kar se tiče COVID okužb in smrti. Seveda je razlika v škodi, ki jo povzročajo ukrepi naše vlade. COVID pandemija se bo nekega dne končala, Bolnišnice bojo imele dobičke, Slovenija bo razprodana in državna blagajna ne bo zmogla pokrivati socialnih transferjev za vse, ki bodo obubožali zaradi ukrepov.