VLADA SE ŠIRI: Kakšne bodo naloge novega ministrstva za solidarno prihodnost?

Slovenija

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec ter kandidat za ministra za solidarno prihodnost Simon Maljevac bosta na današnji novinarski konferenci predstavila delo in področja novega ministrstva, ki bo lahko zaživelo po uveljaviti sprememb zakona o vladi.

Pot k ustanovitvi ministrstva in imenovanju ministra se je odprla po referendumski odločitvi o noveli zakona o vladi, s katero so volivke in volivci podprli organizacijo vlade na način, kot so si ga ob nastopu položaja junija zamislile stranke vladne koalicije Gibanje Svoboda, SD in Levica.

Levica, ki ji pripada resor ministrstva za solidarno prihodnost, je v petek sporočila, da je njihov kandidat za vodenje novega ministrstva sedanji državni sekretar na ministrstvu za delo Maljevac, medtem ko koordinator Levice Luka Mesec, ki naj bi po prvotnih načrtih zasedel to mesto, ostaja na čelu ministrstva za delo.

Novoustanovljeno ministrstvo bo usklajevalo in vodilo politike na področjih dolgotrajne oskrbe in stanovanjske politike, v njegovi pristojnosti pa bo tudi razvijanje in promocija modelov lastništva zaposlenih in participativnega upravljanja v podjetjih, udeležba delavcev pri dobičku ter ostale politike ekonomske demokracije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  06 .12. 2022 ob  12: 46
Ena najbolj uspešnih vlad na svetu, švicarska, ima samo 6 ministrov oziroma ministric in predsednika vlade. In tudi to je en od razlogov, da so švicarske plače med najvišjimi na svetu. Zakaj? Zato, ker oni znajo delati z denarjem, pri Balkancih, pa delamo kot svinja z mehom.
cazzimperio  |  06 .12. 2022 ob  10: 48
Luka Mesec je v volilnem času obljubil 10000 stanovanj.
Vlada jh je obljubila 20000 stanovanj.
Kje jQuery112309669546157399587_1670319818269?
Kdaj???

Lepo se sliši. Na kitajskem ali na luni