VLADA KMALU UVAJA POLICIJSKO URO? To so razlogi, zakaj ostajamo oranžni kljub razglasitvi epidemije

Slovenija

V Sloveniji je od danes razglašena epidemija, vlada pa naj bi že razmišljala o uvedbi novih ukrepov, med katerimi je tudi policijska ura med 21.00 in 6.00. Primorsko-notranjska, goriška in obalno-kraška regija ostajajo na oranžnem seznamu. Do nedelje zvečer so po navedbah vladnega govorca Jelka Kacina potrdili 516 novih okužb.

Nova ukrepa, o katerih naj bi razmišljala vlada, sta po neuradnih informacijah portala 24ur uvedba policijske ure in prepoved zbiranja več kot šestih ljudi. Gibanje naj bi bilo prepovedano med 21.00 in 6.00. V tem času naj bi bili prepovedani sprehodi, obiski in nakupi. Prepoved naj ne bi veljala za ljudi, ki gredo na delo ali se z dela vračajo.

Po navedbah Kacina danes pričakujejo med 530 in 550 novih potrjenih okužb.

Primorske regije pa kljub razglašeni epidemiji ostajajo na oranžnem seznamu. Kot je povedal Kacin, kdo je na rdečem seznamu izve takrat, ko NIJZ objavi pojavnost okužb. Včeraj NIJZ tega ni naredil in ne bo naredil niti danes, je povedal Kacin.

V oranžnih regijah so še vedno lahko odprti fitnesi in športni objekti, kjer se nahaja ena oseba na 20 kvadratnih metrih. Enako velja za kozmetične in frizerske salone. Gostinski obrati so odprti med 6.00 in 22.30. Prepovedano je zbiranje nad 10 ljudi, prehajanje iz oranžne v rdečo regijo pa ni prepovedano.

Janša je dejal, da bodo nove ukrepe sprejemali posamično in sorazmerno s potrebami, Kacin pa je napovedal, da bodo novi ukrepi verjetno sprejeti že danes.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija