VLADA JE ODLOČENA, DA NE BO USTAVLJALA GOSPODARSTVA IN DRUŽBE, A PAZITE: Tam, kjer bo nujno, se lahko zaprejo šole in obrati!

Slovenija

Premier Janez Janša je ob današnjem vladnem obisku na Goriškem spregovoril tudi o slabšanju epidemiološke slike in med drugim izpostavil, da je vlada odločena, da ne bo zapirala gospodarstva in ustavljala družbe. Zdaj je v skupnem interesu vseh, da dosežemo takšno precepljenost, da epidemija covida-19 ne bo ogrožala normalnega življenja, je dodal.

Janša je ob obisku podjetja Hidria navedel, da je občina Idrija med desetimi občinami z najvišjo precepljenostjo in si zaželel, da bi vse občine imele vsaj takšno precepljenost kot Idrija in tudi Vipava, kjer precepljenost sega čez polovico prebivalstva.

Na državni ravni pa se žal srečujemo z naraščanjem okužb z novim koronavirusom in bolnikov, je spomnil. Ob tem je izpostavil, da je vlada odločena, da ne bo zapirala gospodarstva in ustavljala družbe, a tam, kjer prihaja do primerov novih okužb, stroka odreja karantene, zapira razrede, lahko se odloči tudi za zaprtje šol, obratov, storitvenih dejavnosti, če bo to nujno.

Cepljenje je tako v trem trenutku edini način, da se izognemo oviranju normalnega življenja in funkcioniranja. Zato je zdaj v skupnem interesu vlade, opozicije, medijev in vsakega posameznika, da dosežemo takšno precepljenost, da epidemija ne bo ogrožala ne normalnega življenja ne kapacitet zdravstvenega sistema.

Hkrati je izpostavil, da ima Slovenija veliko različnih cepiv, med katerimi lahko državljani izbirajo, cepljenje pa je za posameznika brezplačno. Že pred tem je na Twitterju zapisal, da je v karanteni že okoli 100 razredov, ker se mnogi iz sebičnosti ne cepijo, čeprav je cepiva dovolj in je vsem na voljo brez plačila.

Glede na podatke Sledilnika za covid-19 so bili v torek v karanteni 103 oddelki v osnovnih in 50 oddelkov v srednjih šolah, še 70 osnovnošolskih in 26 srednješolskih oddelkov pa je imelo pouk na daljavo.

"Če bi prišlo do tega, da bomo Slovenci edini v Evropi, ki te priložnosti ne bomo znali izkoristi, bomo tudi edini, ki se nam bo zrušil zdravstveni sistem. Gre za preprosto logiko in za nekaj, kar je trenutno povsem jasno. Ni več dilem, kot so bile na začetku epidemije," je navedel premier.

Bil pa je tudi optimističen: "Tudi to krizo bomo prebrodili, že lani smo dokazali, da zmoremo."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  08 .09. 2021 ob  17: 56
-1
Ajde da se zmenimo. Ko bo cepljenih 80 % odraslega prebivalstva (steje neodvisna komisija), vlada odstopi.