VIVODA IN GUBERAC ZA MOMENTO: Zelena luč za izgradnjo nove izolske soseske

Izola

Gradnja 12 blokov s skupno 170 stanovanji naj bi stekla konec septembra in se zaključila do konca leta 2025. Podjetje Projekt 2020 se je s prodajo 1,7 hektarja velikega zemljišča v Livadah iz projekta Momento umaknilo; novi investitor je podjetje Rezidenca Momento, ki je v večinski lasti Anteja Guberca in Dimitrija Vivode. 

Pri nameravani izgradnji nove soseske se je zapletalo z gradbenim dovoljenjem, ki ga je pred časom Ministrstvo za okolje in prostor vendarle izdalo v integralnem postopku z združitvijo postopka izdaje gradbenega dovoljenja in presoje vplivov na okolje. Nezakonitosti so pri prodaji zemljišča očitali tudi bivšemu županu Danilu Markočiču, ki naj bi netransparentno vodil postopke za izpeljavo javne dražbe za zemljišče,  čemur je sledila tudi kriminalistično preiskava.

Zdi se, da so zdaj vendarle postopki zaključeni. Tako naj bi se gradnja začela v septembru, obenem naj bi stekla tudi prodaja. V Momentu je predvidenih 12 blokov s skupno 170 stanovanji in 350 parkirnimi mesti, od katerih naj bi jih bila večina v podzemni garaži. Cena stanovanj naj bi se gibala med 3.000 in 4.000 za kvadratni meter.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, sta se Vivoda in Guberac "izrecno zavezala, da bosta z gradnjo pričela v dogovorjenem roku do 23.9.2023 s čimer bosta zagotovila izpolnitev obveznosti do Občine Izola. Projekt nameravata čimbolj približati potrebam Izolanov." Posebna pozornost bo posvečena zunanji ureditvi. Predvideno je, da bo ob manj kot 30 odstotni pozidanosti, 40 odstotkov površin ozelenjenih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  15 .06. 2023 ob  06: 33
Izola je že pravi naslov za pranje balkanskega krvavega denarja.
Ištrijan |  15 .06. 2023 ob  01: 11
KE ŠKIFO!! Se en blokopoli za foreste.
Pjero Shriba |  14 .06. 2023 ob  09: 41
Ja čakaj malo no.
Kje pa je sedaj civilna iniciativa, ki je toliko nasprotovala takim in podobnim pozidavam prvovrstne zemlje ?
Pa še župana smo zamenjali.. hahahahaha