VIŠJI SODNIKI ZAVRNILI IZOLSKO UČITELJICO ANGELINIJEVO: Njena razrešitev zakonita, je pa tudi v predkazenskem postopku

Kronika

Senat koprskega višjega sodišča je zavrnil pritožbo nekdanje ravnateljice Osnovne šole Dante Alighieri iz Izole Simone Angelini, pritrdil delovnemu sodišču in razsodil, da je bila Angelinijeva odpuščena zakonito. Predkazenski postopek, ki ga je zaradi njenega domnevnega šikaniranja sprožila šola, obravnava koprsko sodišče.

Simona Angelini

Po neuradnih informacijah Angelinijevi obtožnega predloga še niso vročili. Na šoli, kjer je bivša ravnateljica ostala zaposlena kot učiteljica razredničarka v podaljšanem bivanju, pa naj bi imeli še vedno podobne težave.

Svet izolske osnovne šole je Angelinijevo razrešil oktobra 2019 po tistem, ko so v javnost na račun tedanje ravnateljice prišli očitki o mobingu nad zaposlenimi in nepotizmu, skrhali pa so se tudi odnosi s starši oz. svetom zavoda. Zadeva se je lani preselila na sodišče, saj je bila Angelinijeva prepričana, da je niso razrešili pravilno, a je sodišče zahtevek zavrnilo.

Ugotovilo je namreč, da so upoštevali člen zakona, ki opredeljuje postopke za razrešitev ravnatelja. Sodišče je v njenem zadnjem mandatu ugotovilo tudi kar nekaj kršitev. Tako se leta 2018 ni v celoti izločila iz dogovarjanja o študentskem delu svoje hčerke v vrtcu L'Aquilone, ki deluje pod okriljem šole. Brez javnega razpisa je za nedoločen čas zaposlila svetovalno delavko, kršila je dostojanstvo in ovirala sindikalno delo sindikalne zaupnice ter dopustila, da je manjkajočo učiteljico mimo zakona nadomeščal spremljevalec otroka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  17 .05. 2022 ob  14: 46
Očitno je Angelinijeva padla na trd oreh, kateri se je odlocil za prijavo in tožbo. Je pa še takih primerov ki bi bilo tudi potrebno pregledati ali raziskovati.