VIŠJE PARKIRNINE IN KONEC BREZPLAČNEGA AVTOBUSA: "Dvigujemo cene na parkiriščih, ki so bolj izpostavljena turističnemu obisku" (VIDEO)

Piran

Ozke ulice in natrpana središča v obmorskih mestih ne dopuščajo navala avtomobilov, ki jih prinese vse daljša poletna sezona. V slovenski Istri so zato ponekod podražili parkirnine in podaljšali trajanje poletne tarife. Tudi avtobus, ki povezuje Fornače in center mesta Piran, za obiskovalce ne bo več brezplačen, zanj bodo po novem morali odšteti en evro. Za domačine podražitev ne bo.

Direktor Okolja Piran Neset Dulai je pojasnil, da so glavni razlogi za podražitve višji stroški poslovanja, preko 20-odstotna inflacija in investicije v razvoj. Za domačine podražitev ne bo, dodaja:

"Cene abonmajev za domačine se ne spreminjajo in so enake že vrsto let. Dvigujemo cene parkiranja na parkiriščih, ki so bolj izpostavljena turističnemu obisku."

Tudi avtobus, ki povezuje Fornače in center mesta, za obiskovalce ne bo več brezplačen. Turisti bodo morali za vožnjo plačati en evro. Domačini in imetniki abonmajev pa se bodo še naprej vozili brezplačno.

Dvignili pa bodo tudi parkirnine. Kje in za koliko, pa tudi, kako to sprejemajo obiskovalci, si poglejte v spodnjem video prispevku:

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  15 .02. 2024 ob  14: 32
Cagato : in ti mislis da se lahko en Piran primerja z Benetkami?
Torej če bojo v Benetkah jedli drek ga boste v Piranu tudi? Bolniki
va cagar |  15 .02. 2024 ob  12: 27
@kotejebe
benetke je treba cele prehodit pa je še vedno gužva turistov in gondole so tudi plačljive
JKDWingChun |  15 .02. 2024 ob  11: 25
13
Kot sem enkrat že napisal. Izgibili boste še tisto majhno prščico turistov ki sploh še pridejo v ta Piran. Ostali vam bodo penzionerji,alkoholiki in narkomani. Vi bi radi imeli turiste a jih odvračate stran. Vi bi seksali a da se vam ne dvigne a?
Mogoce je tako tudi prav ker Piran je že dolga leta eno samo mrtvilo,pa ga zjebite do konca.
Fošina |  15 .02. 2024 ob  09: 50
13
@solinar

če si občan, imaš možnost dobit abonma za Piran za 5 evrov na mesec in za abonente je busek brezplačen. To, da smo Pirančani turistom plačevali za avtobus, sami smo pa peš hodili, ker je bila taka gužva, je bilo res noro.
Prč |  15 .02. 2024 ob  09: 47
13
Banda monopolistična. Da bi zmanjšali lastne stroške, vam niti na misel ne pride. Če bi imel Nesi svoje podjetje, bi bil že zdavnaj na borzi. Lahko je s tujim kur..m po koprivah mahat. Hvala SD za tako kvaliteten kader.
solinar |  15 .02. 2024 ob  07: 20
23
In tako smo nekateri postali turisti v svoji občini. Lepo.
Kdaj nam boste - Pirančani - začeli zaračunavati še turistično takso?