VIŠEK AROGANCE IN NAPUHA: Nekdanji župan razrušene Petrinje v pisarni imel jacuzzi

Svet

Zdaj že bivšega župana Petrinje so v preteklih mesecih povezovali z več sumljivmi koruptivnimi posli, povezanimi s posledicami potresa. Hrvaško javnost razburja nova vest. Županova naslednica Magdalena Komes je razkrila, da je imel njen predhodnik v svoji pisarni jacuzzi. 

Darinko Dumbović

Nekdanji župan Petrinje Darinko Dumbović je svoje dolžnosti že predal HDZ-jevi Magdaleni Komes, ki je zmagala na lokalnih volitvah. "Obvezno bom vzel šest plač, žal mi je, da ne 12," je dejal. V mislih je imel ugodnost, po kateri funkcionarjem pripada šest mesecev polne plače in še šest mesecev polovične plače. Očitno je prepričan, da mu ta ugodnost pripada.

Dumbović je na očeh javnosti odkar je mesto porušil uničujoč potres, od tedaj pa so mu že večkrat očitali koruptivne posle. Na primopredajo se je pripeljal s Chryslerjem, ki pa ni zabeležen kot njegova lastnina.

Fotografija je simbolična.

Tokrat ga je "potunkala" še nova županja Komesova. Novinarjem je pokazala, da je imel Dumbović v svoji pisarni jacuzzi.

Dumbović je mesto župana zapustil s skoraj 9 milijoni kun dolga v mestni blagajni, še poroča jutarnji.hr.

Magdalena Komes

Dumbović je bil pred zasedbo županskega mesta gostinec, je tudi član Čačićevih reformistov. Po potresu mu je bil večkrat očitan nered pri razdeljevanju humanitarne pomoči. Več škandalov je bilo povezanih z njegovim premoženjem. Milijonske posle prenovitvenih del v Petrinji je dobil najstnik, prenovo pa je prevzelo gradbeno podjetje Dumbovićevega sina.

Še ena zanimivost, Dumbović je diplomiral pri svojih 60. letih v tujini. Naziv diplomiranega menedžerja je pridobil na študiju operativnega menedžmenta na Fakulteti za management v Sremskih Karlovcih, Univerza Union – Nikola Tesla.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija