VIRUS ZNOVA NA NAJSLABŠE MESTO: Kar 9 okuženih v vipavskem centru starejših

Slovenija

V Centru starejših Pristan v Vipavi so imeli danes do 8. ure potrjenih devet okužb z novim koronavirusom, od tega so okuženi štirje stanovalci in pet zaposlenih. V centru, ki je do nadaljnjega zaprt za vse obiskovalce, so sprejeli dodatne ukrepe za zajezitev prenosa okužb, so davi objavili na spletni strani Centra starejših Pristan Vipava. Center sodeluje z epidemiologom, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in ostalimi strokovnjaki, so še navedli.


(vir: pristan.si)

Kot je v soboto zvečer za TV Slovenija dejal direktor centra starejših Martin Kopatin, vir okužbe v domu še ni znan. Sprejeli so vse zaščitne ukrepe, poteka pa tudi testiranje vseh v domu, ki so bili v stiku z okuženimi zaposlenimi. "Vsi zaposleni so v karanteni, eden od okuženih stanovalcev je že premeščen na infekcijsko kliniko, drugi, ki so tudi okuženi, bodo v kratkem," je pojasnil direktor. Predhodno so imeli pripravljen načrt za takšno situacijo, ki so ga zdaj začeli izvajati.

V petek so v Sloveniji opravili 1456 testiranj in potrdili 30 okužb, kar je največ po 16. aprilu. Direktor NIJZ Milan Krek je dejal, da kljub porastu številk še ni potrebe po vnovični razglasitvi epidemije. Zatrdil je, da bolnišnice, druge zdravstvene strukture in epidemiologi položaj še vedno "zelo dobro" obvladujejo, je poročala TV Slovenija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  05 .07. 2020 ob  09: 17
Drugi izraz za virus neznanega izvora - Hrvaška.