Vikend v znamenju prometnih nesreč

Kronika

V petek okoli 16. ure je bil policist motorist na intervencijski vožnji (peljal je na kraj prometne nesreče, ki se je zgodila nekaj minut pred tem na Šmarski cesti v Kopru) udeležen v prometni nesreči.

Ko se je pripeljal v bližino križišča, je vklopil zvočne signale in z zmanjšano hitrostjo zapeljal v križišče. Takrat se je na semaforju prižgala rdeča luč, v tem trenutku pa je iz Olma v križišče ob zeleni luči zapeljal voznik osebnega avtomobila in trčil v bok motorja. Policist na motorju je padel in se lažje poškodoval.

Zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v avto

V soboto ob 9. uri se je na cesti Kozina–Obrov v podvozu pri Hrpeljah zgodila prometna nesreča. Cesta je bila zaprta za promet in ponovno odprta ob 9.45. Nesrečo je povzročila 42-letna voznica motornega kolesa iz Italije, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v pred njo ustavljajoči se osebni avtomobil 39-letne voznice iz Hrvaške. Motoristka se je v nesreči lažje poškodovala, sledi ji plačilni nalog. 

Motorista oplazil avto

Ob 13.28 sta v Dragonji padla motorista, ker naj bi ju oplazil manjši osebni avto, temnejše rdeče barve. Povzročitelj je po desni strani obvozil motor in ga oplazil ter podrl. 50-letnega voznika motornega kolesa in njegovo enako staro sopotnico, oba državljana Italije, so lažje poškodovana odpeljali na pregled v bolnico. Policisti povzročitelja prometne nesreče še iščejo.

Pirančanka trčila v avtobus

Prav tako pa se je okoli 14. ure zgodila prometna nesreča na bernardinskem klancu proti Piranu. Cesta je bila zaprta za promet vse do 17.33. Nesrečo je povzročila 20-letna Pirančanka, ki je z osebnim avtomobilom zapeljala na nasprotno smerno vozišče in s prednjim delom trčila v nasproti vozeči avtobus. Na avtobusu so se lažje poškodovali štirje potniki. Povzročiteljici sledi plačilni nalog. 

Trčil v zaporo, nato pobegnil v gostilno

Policisti so ob 22.46 v Danah pri Sežani ustavili 31-letnega voznika osebnega avtomobila iz Italije. Ta je najprej na regionalni cesti od Fernetičev proti Sežani prehiteval po neprekinjeni črti. S hitrostjo 100 km/h je vozil po naselju Sežana proti cestni zapori in trčil vanjo ter se nato ustavil. Ko je policist pristopil do voznika in se mu izkazal s službeno izkaznico, je sunkovito speljal in vozil po Kosovelovi in Partizanski cesti do Dan pri Sežani.

Tam je parkiral in odšel v gostilno. Na poziv policistov, naj pride iz gostilne, se ni odzval in ni upošteval nadaljnjih zakonitih ukazov, zato je bil priveden na PP Sežana, kjer je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,76 mg/l. Izdana sta mu bila plačilna naloga za različne kršitve po zakonu o javnem redu in zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov, sledi pa mu tudi obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Zapeljala v kanal

Ob 9.38 je 31-letna voznica iz Ljubljane peljala z osebnim avtomobilom iz Šareda proti Izoli. V blagem desnem ovinku, pri odcepu za Barede, je zaradi neprilagojene hitrosti (mokro vozišče) zapeljala levo z vozišča v kanal, se prevrnila na bok in trčila v drevo. Odrejen preizkus alkoholiziranosti ji je pokazal 1,04 mg/l. V avtu je bil tudi njen mladoletni sin. Oba so odpeljali v izolsko bolnico na pregled. Sledi ji kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.