VIKEND V ZNAMENJU EKSTREMOV: Migrant pobegnil policistu, pešec hodil po hitri cesti, podivjan pes napadel drugega psa

Kronika

V petek popoldan so policisti izdali plačilni nalog 31-letniku iz Trbovelj, ki je peš hodil po hitri cesti od uvoza Bertoki proti Bivju. 

Vse fotografije so simbolične.

V nedeljo popoldan se je v Postojni pes odtrgal z verige, pritekel na cesto in napadel psa prijavitelja ter ga poškodoval. 46-letnemu lastniku nevarnega psa sledi hitri postopek z odločbo, o zadevi pa so policisti obvestili tudi VURS.

Ponarejeni dokumenti

V petek se je 24-letna državljanka Irana na vstopu v Slovenijo na mejnem prehodu Dragonja policistki izkazala z osebno izkaznico Italije, veljavno do 2026, izdano na italijansko žensko ime, s prebivanjem v Milanu. Pri preverjanju osebne izkaznice je bilo ugotovljeno, da izgled odstopa od orginala. Zaradi suma v pristnost dokumenta, je bila oseba izločena iz avtobusa, zatem ji je bila odrejena temeljita mejna kontrola. Opravljen je bil še podroben pregled z napravo za ugotavljanje pristnosti listin, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je osebna izkaznica ponaredek. Ženski je bil bil zavrnjen vstop v Slovenijo, sledi ji kazenska ovadba.

Močno vinjen vozil brez izpita in z ukradenimi tablicami

V petek ob 20.39 so bili koprski policisti obveščeni, da je na bencinskem servisu v Luciji močno vinjen voznik. Policisti so ga izsledili in ustavili v Seči. Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu (in so beležene kot ukradene), voznik vozi pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1,19 mg alkohola/l izdihanega zraka. Vozilo so zasegli. 41-letniku sledi obdolžilni predlog.

Kraje

V petek je v Ankaranu nekdo Mariborčanu iz osebnega avtomobila ukradel denarnico z osebnimi dokumenti in gotovino.

V soboto popoldan so varnostniki v enem od trgovskih centrov v Kopru prijeli osebe, ki so kradle. Pri tatvini sta bila prijeta 30-letni državljana Bolgarije in 24-letna državljanka Makedonije, ki sta ukradla več artikov, v skupni vrednosti okoli 100 evrov.

V nedeljo so iz prodajalne na Pristaniški v Kopru med prenovo ukradli več izdelkov v kartonastih škatlah, nekaj parov športne obutve. Zaščito z izdelkov so odstranili že na kraju.

Ukradeno vozilo, predelan skuter?

V nedeljo popoldan so na Belokriški v Portorožu vozniku iz Sečovelj zasegli skuter Gilera runner 50, zaradi suma predelave. Dejansko stanje skuterja bo pokazal tehnični pregled, ki bo opravljen danes.

V nedeljo ob 23.00 so policisti na Bivju ustavili Mercedes Sprinter moldavskih registrskih številk. Voznik je bil 46-letni državljan Romunije, sopotnik pa 35-letni državljan Romunije. Ugotovili so, da ima vozilo prenarejeno številko šasije in pravo številko. Na podlagi prave številke so ugotovili, da je bilo vozilo ukradeno v Nemčiji, 15. 2. 2019. Romunoma sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje ponarejanje listin in prikrivanje.

Ilegalne migracije

V soboto ob 10.11 so policisti PP Ilirska Bistrica na cesti Zabiče–Paka (smer za Gomance) prijeli državljana Alžirije. Policist je opravil varnostni pregled in tujcu odvzel mobilni telefon in nahrbtnik. Pri čakanju na intervencijsko vozilo je ilegalni pribežnik z Alžirije izkoristil nepazljivost policistov in s kraja pobegnil. Pričel je bežati v gozd. Policist je stekel za njim in ga po 100 metrih uspel ujeti, vendar je tujec zamahnil z roko in se iztrgal iz prijema, tako da je policist padel in se udaril v koleno. Poskušal je še teči za njim, vendar ni mogel zaradi bolečine v kolenu, tujec pa je pobegnil. Za državljana Alžirije bo podana kazenska ovadba zaradi preprečitve uradnega dejanja, nadaljuje pa se z ukrepi za nejgovo izsleditev in prijetje.


V nedeljo ob 3.30 so policisti v Ilirski Bistrici vozili za italijanskim Fordom. Vozilo so pričeli ustavljati, vendar voznik znakov ni upošteval in je vozil naprej. Čez nekaj minut je bilo vozilo ustavljeno nasproti Vidma. V vozilu so bili štirje državljani Afganistana in voznik, državljan Pakistana, s prebivanjem v Italiji. V postopek so se vključili kriminalisti PU Koper in državljanu Pakistana odvzeli prostost. Danes bo peljan na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Državljani Afganistana bodo vrnjeni na Hrvaško.

V nedeljo, ob 2.50 uri je patrulja v Ilirski Bistrici ustavila vozilo WV Sharan, italijanskih registrskih tablic, v katerem sta bila dva državljana Pakistana. Voznik ima pretečeno dovoljenje za bivanje v Italiji. Obema je bil izdan plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  25 .02. 2019 ob  16: 03
-1
kaj pa , če niso kradli in je vse skupaj bil en socialni eksperiment jQuery1123024470560267680708_1551105827095??