VERJAMETE, DA BO LETO 2022 PRAVA GROZLJIVKA? Nostradamus napoveduje kanibalizem, trk asteroida in razpad EU

Trendi

Nostradamus, rojen kot Michel de Nostredame, je bil francoski zdravnik, astrolog in jasnovidec. V času velike črne kuge, ki je usmrtila skoraj tretjino Evropejcev, je pozdravil veliko ljudi, ki so bili zapisani smrti. Privrženci famoznega Francoza trdijo, da se je skozi zgodovino uresničilo kar 70 odstotkov vseh njegovih prerokb. Skozi zgodovino se je ime Nostradamus ohranilo predvsem zaradi knjige s poezijo Les Prophéties oziroma Prerokbe, ki jo je jasnovidec napisal leta 1555. Omenjene prerokbe segajo vse do leta 3797, v katerih je skozi 942 štirivrstičnih pesmi menda napovedal prihodnost. Sledi sedem interpretacij Nostradamusovih prerokb za leto 2022.

Nostradamus

1. Smrt svetovnega voditelja

Številne interpretacije njegovih napovedi kažejo, da bi Kim Jong Un ali drug svetovni voditelj lahko letos umrl. Nostradamusov citat se glasi takole: "Nenadna smrt prvega človeka – zamenjan bo in na njegovo mesto bodo postavili drugega."

2. Vzpon umetne inteligence

V eni izmed pesmi Francoz govori o nesmrtnih bitjih. Umetna inteligenca naj bi postala pametnejša od človeka, s tem pa bo ogrožen obstoj človeštva.

3. Propad Evropske unije

"Sveti templji rimske dobe bodo zavrnili temelje njihovega nastanka." Mnogi verjamejo, da je Brexit povod za vojno in posledično propad Evropske unije.

4. Globalno segrevanje

V pesmi omenja visoke temperature, ki bodo povzročile, "da se bodo v Črnem morju skuhale ribe". Globalno segrevanje sicer ni nekaj novega, saj dotična tema že nekaj let prevladuje tudi na mednarodnem političnem parketu.

5. Napad na Francijo

Francoz napoveduje začetek velike vojne. Govoril naj bi o Franciji, ki naj bi jo napadla "velika sila z Vzhoda". Nekateri to povezujejo s tretjo svetovno vojno in propadom Evropske unije.

6. Inflacija, lakota in kanibalizem

Nostradamus je napovedal svetovno lahkoto, ki naj bi jo povzročila ogromna rast cen hrane. Posledično naj bi se najrevnejši zatekli celo h kanibalizmu (pomeni prehranjevanje s pripadniki lastne biološke vrste in se običajno nanaša na prehranjevanje ljudi s človeškim mesom).

7. Trk asteroida

Zdi se, da je leta 1555 Nostradamus napovedal, da bo na Zemljo padel asteroid, kar bo vodilo v množično smrt. Če bi dovolj velik asteroid padel v ocean, bi povzročil velikansko plimo, ki bi zajela kopno in povzročila potrese, cunamije in podobne katastrofe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija