VERIŽNO TRČENJE V SMERI IZOLE: 22-letnik vozil s prekratko varnostno razdaljo

Kronika

Včeraj ob 11.14 je 22-letnik iz Radencev peljal z osebnim avtomobilom od Strunjana proti Izoli, kjer je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred njim ustavljajoč se osebni avto, ki ga je peljal 24-letni domačin. Tega je odbilo v tovorno vozilo pred njim, v katerem je bil 65-letni voznik s Celja, tega pa še v osebni avto 37-letne Lucijčanke. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Fotografija je simbolična

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah sicer intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 223 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine in štiri vlome. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v devetih primerih.

V Kortah je nekdo vlomil v hišo, iz katere je odnesel tri sončne panele 500 Watt, Makita vrtalnik, dva displaya za računalnik, prenosni rezkar Gravtoceh, prenosni računalnik, prenosno žago za veje na baterijo, škarje za travo, kosilnico, samohodko, razdelilnika za sončne panele in druge tehnične stvari. Škode je za 3000 evrov.

V Ankaranu je nekdo ukradel odklenjeno električno gorsko kolo znamke CANYON, tip Neuron, črne barve, vredno 3.800 evrov.

Koprski policisti so odredil izredni tehnični pregled za moped znamke Gillera runer 50. 16-letnemu Dekančanu sledi obdolžilni predlog.

Vožnja pod vplivom drog in alkohola

Ob 19. uri so policisti v Luciji ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ljutomera. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.00 mg/l. Zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, je bil opravljen postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog. V postopku je bilo ugotovljeno, da je pozitiven, zato je bil opravljen hitri test za droge, ki je bil prav tako pozitiven na kanabis. Odrejen strokovni pregled je odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 2.20 pa so v Portorožu ustavili osebni avto, ki ga je vozil 27-letni državljan Srbije (začasno prebiva v Luciji). Oseba ima prepoved vožnje v Sloveniji s tujim vozniškim dovoljenjem, alkotest pa mu je pokazal 0,88 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 39 ilegalnih migrantov, 20 so nam jih vrnili italijanski varnostni organi.

Kaznivo dejanje prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države

Ob 5.30 so ilirskobistriški policisti v Kosezah ustavili osebni avto Alfa Romeo Giulietta, ki ga je peljal 32-letni državljan Kosova, z urejenim statusom v EU, poleg je bila državljanka Francije. V vozilu sta bila še državljan Kosova in državljan Turčije, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija