VERIŽNO TRČENJE PRI ROVINJU: Sodelovali Nemca, Slovenec, Hrvat in Južnoafričan

Kronika

V prometni nesreči, ki se je zgodila včeraj okoli 12. ure na območju Rovinja, je bilo poškodovane veliko pločevine, poleg tega pa še dve osebi. 

Fotografija je simbolična

Nesreča se je zgodila, ko je 41-letni nemški državljan vozil vozilo Volkswagen amarok, nemških registrskih oznak, iz smeri Rovinjskega Sela proti Rovinju ter zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del pred njim vozečega avtomobila znamke Audi. Tega je prav tako vozil 58-letni nemški državljan.

Zaradi silnega udarca je Audija odbilo naprej, v zadnji del osebnega vozila Porsche s slovensko registrsko tablico, ki ga je vozil 48-letni slovenski državljan. Slovenec je nato trčil še v osebni avtomobil znamke Citroen s puljsko tablico, ki ga je vozil 65-letni hrvaški državljan. Trčenja pa na tej točki še ni bilo konec. Citroen je "priletel" še v osebno vozilo Opel, s puljskega registrskega območja, ki ga je vozil 53-letni državljan Južne Afrike.

V nesreči sta bila lažje poškodovana voznik VW amaroka in njegova 42-letna sopotnica, državljanka Nemčije. Zaradi kršitve Zakona o varnosti cestnega prometa je bil povzročitelju nesreče izdan obvezni prekrškovni nalog, poroča Policijska uprava istarska.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Milan48 |  19 .04. 2022 ob  12: 13
VW amarok se težko ustavi. To je avto za vukojebine in ne na ceste.