VERBALNI NAPAD NA PIRANSKI OSNOVNI ŠOLI: Oče učenke grozil učiteljici

Kronika

Policisti so bili v petek ob 15.07 obveščeni, da je oče ene od učenk po telefonu grozil učiteljici na eni izmed osnovnih šol v piranski občini. Sledi kazenska ovadba.

Kršenje javnega reda in miru

V petek je v okolici Ilirske Bistrice prišlo do med sosedskega spora zaradi zemljišča. Policisti so 58-letnemu moškemu, ki je soseda žalil, izdali plačilni nalog.

V okolici Sežane sta se zaradi gradnje medsebojno žalila soseda, 40-letna ženska in 66-letni moški. Obema so policisti izdali plačilni nalog.

Policisti so v Luciji obravnavali spor med bivšima partnerja, pri čemer je 36-letni moški svojo bivšo partnerko žalil, jo odrival in ji vzel telefon. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog.

V Kopru sta 33-letni in 27-letni moški žalila in vpila na žensko, pri čemer se je eden od njiju zapodil proti njej z namenom, da jo udari. To je preprečil tretji moški. Ob prihodu na kraj se oba napadalca nista umirila in sta bila vidno pod vplivom alkohola, zaradi česar jima je bilo odrejeno pridržanje. Obema so policisti izdali plačilne naloge.

V soboto ob 11.41 je v Kortah prišlo do spora med 53-letnim in 72-letnim moškim. Prvi je drugega žalil in ga s pestjo udaril v obraz, nakar je kraj zapustil. Zoper njega sledi hitri postopek.

Ob 13.02 so bili policisti napoteni v Pobege, kjer je 56-letna ženska kričala in vznemirjala sosede. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

V nedeljo ob 21.08 pa so bili obveščeni o kršitvi javnega reda v Dekanih. Policisti so ugotovili, da je 65-letni moški pristopil do 38-letnega moškega in na njega vpil in kričal, da se mu bo maščeval, ker je poklical policijo in ga prijavil zaradi glasnega predvajanja glasbe. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V nedeljo je do gostinskega lokala v Izoli je prišel vinjen 45-letni moški in na gostel vpil, da so mu ukradli kolo, ravno tako je s pasom udarjal po mizah. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

15-letnika ukradla moped

V soboto ob 01.33 so bili obveščeni, da je oškodovanec v Bertokih izsledil dva fanta, ki se vozita z mopedom, ki mu je bil pred kratkim ukraden v Ankaranu. Policisti so ugotovili, da sta dva 15-letna fanta, 7. junija, ob 23.00 uri na parkirišču v Ankaranu, pristopila do mopeda znamke Piaggio ZIP, katerega sta brez dovoljenja lastnika uporabila za vožnjo in tako protipravno odvzela motorno vozilo. Sledi kazenska ovadba.

Bil udeležen v prometni nesreči, nato pijan vozil s predrtima pnevmatikama

Piranski policisti so v soboto ob 22.08 v Strunjanu ustavili 46-letnega državljana Srbije, sicer voznika osebnega avtomobila, saj se je vozil z dvema predrtima pnevmatikama. Policisti so ugotovili, da je bil pred tem udeležen v prometni nesreči na območju Portoroža, kjer je zapeljal čez robnik in predrl obe sprednji pnevmatiki. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,02 mg/l alkohola, ravno tako so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Osebni avtomobil so mu zasegli in predali sodnemu izvršitelju. Policisti so mu odredili pridržanje ter ga v nadaljevanju z obdolžilnim predlogom privedli k sodniku za prekrške na Okrožnem sodišču Koper. 

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v minulem vikendu intervenirali v 192 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 499 klicev. Obravnavali so 31 prometnih nesreč z materialno škodo in pet z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 15 tatvin, en vlom v stanovanjsko hišo, po tri kazniva dejanja poskusa uboja in poškodovanje tuje stvari, po dve kaznivi dejanji nasilništvo in grožnje ter eno kaznivo dejanje nevarne vožnje. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 26 primerih. Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali devet nezakonitih prehodov državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  10 .06. 2024 ob  18: 20
24
@DAN44 ,take so jih naredili starši. Lažje je kričat na vse okoli sebe ,kot si priznat da si vzgojil debila.
DAN44 |  10 .06. 2024 ob  16: 32
21
Današnji otroci so pravi "mamini sinčki". Vzgojitelji in Učitelji jim ne smejo nič reči, če ne takoj starši priletijo v šolo in grozijo. Naj si starši take otroke rajši držijo doma in jih sami vzgajajo.