VENEC NA GROB PADLIM DOMOBRANCEM RAZBURJA OPOZICIJO: Ideološko dejanje za preusmerjanje pozornosti?

Slovenija

Garda Slovenske vojske je ob dnevu spomina na mrtve v imenu predsednika vlade Janeza Janše položila venec k spomeniku padlim domobrancem na ljubljanskih Žalah, je včeraj sporočila vlada na Twitterju. V opoziciji se na to dejanje vrstijo kritike.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je na Twitterju zapisal, da je "to načrtno ideološko dejanje za preusmerjanje pozornosti od drugih fiaskov te vlade, zlasti reševanja epidemije". Po njegovem mnenju je treba to početje obsoditi.

Poslanec SD Marko Koprivc pa je vladi postavil poslansko vprašanje, v katerem je spomnil na zaprisego domobrancev 20. aprila 1944 in vprašal, s čim vlada ter njen predsednik opravičujeta polaganje državnega venca Hitlerjevim zaprisežencem? "Mar ne veste, da je svobodna in demokratična Evropa in z njo Slovenija utemeljena na antifašizmu? Mar ne veste, da bi brez upora proti okupatorju, zlasti proti nacistični Nemčiji in njenim pomagačem, kot so bili domobranci, lahko prišlo do uničenja slovenskega naroda kot etnične skupnosti," je še vprašal Koprivc.

Po mnenju poslanca Levice Mateja T. Vatovca pa se vlada trenutno raje ukvarja s polaganjem vencev domobrancem, kot pa z obvladovanjem resnega stanja glede epidemije in širjenja novega koronavirusa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  04 .11. 2021 ob  15: 29

Tudi v Italiji je predsednik vlade položil venec na grob Musolinija
goldhorn |  03 .11. 2021 ob  10: 55
-5
Dobro Janez trola kulibane.....
vseved |  03 .11. 2021 ob  09: 21
Na ta dan se vsak spomne svojih najdražjih.