VELNES ZA ODRASLE, KI OPONAŠAJO DOJENČKE: Iščejo občutek varnosti, povezan z obdobjem plenic

Svet

V Atkinsonu v ameriški zvezni državi New Hampshire odmeva odprtje posebnega velnes centra, namenjenega odraslim, ki se v prostem času radi prepustijo spominom na svoje zgodnje otroštvo. Idejo in ustanovo je zasnovala zdravnica Colleen Ann Murphy, ki v mestu ponuja varno zatočišče za tiste, ki iščejo doživetja povezana z nenavadno strastjo - ljubeznijo do vlog in občutkov, povezanih z dojenčki.

Center sprejema odrasle, stare 21 let in več, ki želijo doživeti posebno izkušnjo vračanja v obdobje plenic in brezskrbne igre. Dr. Murphyjeva je poskrbela, da je na njihovem urniku čas za raznolike dejavnosti, kot so igranje, poslušanje pravljic, popoldanski počitek, crkljanje, barvanje, recitiranje in petje. Uživanje v tem edinstvenem doživetju pa ni poceni, saj računajo približno 190 evrov na eno uro, medtem ko 24-urno bivanje stane približno 1.400 evrov, piše na Boston.com.

Kljub navdušenju nekaterih obiskovalcev in potencialnih strank, so se v lokalni skupnosti pojavili zaskrbljenost in dvomi glede morebitnih negativnih vplivov ustanove na mesto. Nekateri prebivalci se bojijo, da bi privabila nenavadne posameznike s spornimi nagnjenji. Dr. Murphyjeva pa odgovarja, da gre pri tem za ljudi, ki ne sledijo spolnim fetišem, temveč preprosto iščejo občutek varnosti, povezan z doživljanjem obdobja, ko so nosili plenice. S tem želi poudariti, da gre za preoblikovanje travmatičnih izkušenj iz otroštva.

Kljub pomislekom je zdravnica zatrdila, da bo dosledno upoštevala vse varnostne ukrepe in zagotovila, da bodo obiskovalci zunaj centra videti kot povsem običajni odrasli. To pa ni pomirilo vseh, še posebej mam, ki izražajo skrb zaradi oglaševanja ustanove v bližini otroških igrišč. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija