VELIKI KONCERT OB OBLETNICI GLASBENE ŠOLE KOPER: V Avditoriju nastop nekdanjih učencev v spremljavi Orkestra Slovenske vojske

Piran

Glasbena šola Koper praznuje že 70-letnico svojega delovanja. V ta namen bodo prihodnji petek, 18. januarja, ob 19. uri pripravili koncert v Avditoriju Portorož. Z nekdanjima učencema glasbene šole bo nastopil Orkester Slovenske vojske.

Ob obletnici v Glasbeni šoli Koper, ki ima podružnici tudi v Izoli in Piranu, želijo z večjim koncertom poudariti 70-letno delo šole, obenem pa ga posvetiti nekdanjim učencem kot tudi dijakom Umetniške gimnazije Koper. V želji, da bi koncert izpeljali s profesionalnim slovenskim orkestrom, so se povezali z Orkestrom Slovenske vojske, ki je v ta projekt privolil. Na koncertu bo pod taktirko dirigentke Andreje Šolar spremljal dva nekdanja učenca oz. dijaka.

Na pozavni bo navduševal Lucijčan Tine Bizajl, ki je obiskoval piransko glasbeno šolo in kasneje koprsko umetniško gimnazijo, na klarinetu pa Samanta Škorja iz Svetega Antona, ki je svoje prve glasbene veščine osvojila v Glasbeni šoli Koper, kasneje pa je prav tako kot Bizajl obiskovala Umetniško gimnazijo Koper.

"Oba sta bila zelo uspešna že tokom izobraževanja na glasbeni šoli in potem tudi na umetniški gimnaziji. Sta prejemnika številnih nagrad in najvišjih ocen na slovenskih, mednarodnih kot tudi drugih tekmovanjih," je povedal ravnatelj Glasbene šole Koper Iztok Babnik. Ob tem dodaja, da z dogodkom želijo obeležiti uspešno delo šole in njenih učiteljev, kar se odraža tudi v odličnih rezultatih učencev, ki imajo na tovrstnih koncertih priložnost, da se predstavijo in priliko, da koncertirajo s profesionalnim orkestrom v domačem okolju.

Več o koncertu in programu si lahko preberete na Facebook strani dogodka ali na spletni strani Avditorija Portorož. Cena vstopnice je 5 evrov

Deli novico: