VEČERNI INCIDENT NA CESTI PRED ANKARANOM: Policisti so ugotovili kršitev Zakona o zaščiti živali!

Kronika

Včeraj ob 22.27 so policisti posredovali na cesti pred Ankaranom, kjer sta po vozišču hodila dva večja psa. Policisti so na kraju ugotovili kršitev Zakona o zaščiti živali. Med postopkom sta se lastnika psov pričela žaljivo vesti do policistov, zato bo zoper njiju uveden hitri postopek z odločbo, zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali in kršitve javnega reda in miru.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 192 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažjimi telesnim poškodbami in eno s hudimi telesnim poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine, tri poškodovanja tuje stvari, eno ponarejanje denarja in eno kaznivo dejanje nezakonitega ravnanja z zaščitenimi živalmi in rastlinami. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali v treh primerih.

V Sežani je ob 6.27 prišlo do prometne nesreče med 58-letnim voznikom avtobusa, ki je bil v času nesreče prazen, in 32-letnim voznikom osebnega avtomobila, v katerem je bila še 27-letna sopotnica. Voznik in sopotnica v vozilu sta se pri nesreči lažje telesno poškodovala. Povzročitelju, vozniku avtobusa, so policisti izdali plačilni nalog.

Malo pred 7. uro zjutraj so bili koprski policisti obveščeni, da je neznani storilec iz gnezda nezakonito odvzel šest labodjih mladičev in še neizleženo jajce. Policisti in kriminalisti so na kraju opravili ogled, sledi nadaljnja preiskava. Storilca bodo policisti kazensko ovadili.

Pri štetju gotovine je blagajničarka na eni od koprskih bank odkrila ponaredek za 20 evrov. Policisti bodo zbrali obvestila, sledi kazenska ovadba.

V Kopru je bilo zaradi nedovoljene predelave, starejšemu mladoletniku zaseženo kolo z motorjem, znamke Piaggio ZIP 25. Na izrednem tehničnem pregledu je bilo namreč ugotovljeno, da kolo z motorjem namesto tovarniške hitrosti 25 km/h, dosega kar 60 km/h. Zoper mladoletnika sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija