VEČMILIJONSKA INVESTICIJA V ISTRI: V Poreču odprli novo turistično naselje (FOTO)

Istra

Hrvaška turistična družba Plava laguna je konec tedna sprejela prve goste v svojem novem turističnem naselju Park Resort v Poreču. Nov hotel, apartmaji in vile z več kot 300 nastanitvami lahko sprejmejo približno 1000 gostov, namenjene pa so predvsem družinam z otroki. Vrednost investicije je 35 milijonov evrov, so sporočili iz poreške družbe.

Nov hotel Park Plava Laguna ima 154 sob, v naselju, ki so ga odprli prejšnjo soboto, pa je tudi 91 apartmajev z atrijem, 43 običajnih apartmajev in 21 vil, so zapisali v sporočilu za javnost.

Na 1500 kvadratnih metrih so zgradili tudi bazenski kompleks s številnimi vodnimi atrakcijami. Med drugim imajo posebni bazen za dojenčke, pa tudi bazen, namenjen sprostitvi odraslih. Gostom v vilah je namenjen posebni bazen, ki ima tudi prostore za masaže. Ob osrednjem bazenu so restavracija, bar in animacijska kluba za otroke.

V Plavi Laguni so še izpostavili, da gre za njihovo največjo investicijo v novejši zgodovini družbe. Pojasnili so, da so popolnoma prenovili stari kompleks Laguna Park in okrepili kakovost svoje ponudbe skladno z zahtevami trga.

Plava laguna je za letos napovedala nekaj manj kot 490 milijonov kun (66 milijonov evrov) vlaganj v štirih svojih projektih v Poreču in Umagu, so objavili na spletni strani družbe.

Deli novico:

Pri nas |  23 .07. 2018 ob  12: 41
Pri nas bi se pritozevali kako to vse ne spada v Istro hahaha
@batman |  23 .07. 2018 ob  12: 40
-1
Kaj ima veze kam gre dobiček?

Ali gre meni ali tebi ali francozu je vseeno. Davek v vseh treh primerih gre drzavi.

Pa kar si napisal glede lastništva tudi ne drzi 100%.

Ker če ima nekdo 55% delnic druzbe ne pomeni, da gre ves dobiček oz. prihodek v to podjetje!!!!
crniovcar |  23 .07. 2018 ob  11: 37
mi tko in tko nismo turistična dežela .-zato ni strah da bo pri nas zrasla kakšna taka "neumnost
robin |  23 .07. 2018 ob  11: 26
-1
kam gredo dobički je vseeno-od tam od koder je denar prišel. če nebi bilo teh investicij pol tudi delovnih mest in vse ekonomije zraveen nebibilo....
enako tako kot menebriga kam gre dobiček od Mercatorja ali Krke....mi je vseeno...jaz od tega dobička nimam ničesar
batman |  23 .07. 2018 ob  08: 09
Vsak, ki malo pobrska o lastništvu hrvaških turističnih kapacitet, lahko ugotovi kdo je lastnik ali bolje iz kje je lastnik turističnih kompleksov na Hrvaškem. Tako zelo podobno kot v Sloveniji, so tam lastniki ne-Hrvati! Tudi Plava Laguna je v lastništvu 'nekoga' iz Luksemburga!

Največ lastnikov hrvaških turističnih kapacitet je iz Nemčije ter Avstrije, pa Luksemburga in Anglije. 90% vseh dobičkov iz turizma na Hrvaškem, gre torej v te države :D Hrvatom (tako kot slovencem) ostanejo samo drobtinice v obliki slabo plačanih delovnih mest....