PRVOAPRILSKA ŠALA - VEČ KOT USPEŠEN ZAČETEK SEZONE V PORTOROŽU: Delegati kongresa "New world order" bodo preplavili mesto

Piran

Piranski občini se obeta uspešen začetek sezone. V juniju bo v Portorožu potekal 1. svetovni kongres antivakserjev, nasprotnikov omrežja 5G in zagovornikov, da je Zemlja ravna z naslovom 'New world order'. Pričakujejo več kot 20.000 obiskovalcev iz celega sveta, hoteli so že polno zasedeni.

Turizem v Portorožu bo, kot kaže, znova beležil rekorde. Junija se bo začel 1. svetovni kongres antivakserjev, nasprotnikov omrežja 5G in zagovornikov, da je Zemlja ravna, ki bo potekal pet dni. Kot so nam neuradno potrdili v enem od večjih hotelov v Portorožu, so praktično vse njihove kapacitete že zasedene, kot tudi vse sejne dvorane, dogajanje pa se bo spremljalo tudi na največji svetovni anticepilski platformi na socialnih omrežjih. 

Zakaj so se organizatorji odločili izbrati ravno Portorož?

Organizatorji kongresa so navdih za izbor Portoroža dobili v lanskoletni stenski poslikavi z napisom New world order (v prevodu Novi svetovni red), ki je nastala lani aprila na enem izmed zidov na piranski punti. Že takrat se je ugibalo, ali gre za prvi korak k novi turistični strategiji mesta, ki bi se lahko razvila v svetovni turistični center za vse privržence teorij zarot. Organizatorje je napis tako navdušil, da so se odločili, da ga izberejo tudi za simbol kongresa.

Slovenski predstavnik organizatorjev je povedal, da pričakujejo več kot 20.000 obiskovalcev iz celega sveta. "Ne verjamemo v covid-19. Gre za prevaro. Resnica bo kmalu prišla na dan in takrat ne bo več nobenih omejitev in ukrepov, meje bodo znova odprte," je prepričan. Kot je dodal, bo slavnostni govorec Marko Potrč, v imenu Občine Piran pa naj bi spregovoril Đenio Zadković. Oba smo tudi poklicali, da bi preverili te informacije, a se nihče ni odzval na naše klice. Iz neuradnih virov smo sicer izvedeli, da naj bi Zadković, kljub temu da podpira vsa prizadevanja za preprečitev epidemije, vseeno pristal, da bo nagovoril delegate v imenu občine, ker je pristaš zen filozofije in temu primerno vse ljudi obravnava spoštljivo, ne glede na njihova prepričanja.  

Kongres 'New world order' bo tako prvič po srečanju Harley-Davidson junija 2016 v Portorožu, ko so našteli več kot 25.000 obiskovalcev, znova v piransko občino privabil tako veliko množico ljudi. Turizem bo ponovo zablestel, kar poleg hotelirjev zagotovo razveseljuje tudi gostince.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
titan |  01 .04. 2021 ob  15: 32
1 april no v redu,ampak je treba toliko teksta-lahko se zgodi,da bo kdo verjel
mozartkugeln |  01 .04. 2021 ob  14: 48
Dobra!