VEČ KOT MILIJON DOLARJEV VSAKO URO V TRUMPOV ŠTAB: To je enormna vsota, ki jo je zbral do sedaj

Svet

Ameriški predsednik Donald Trump je v manj kot 24 urah po uradni razglasitvi kampanje za ponovno izvolitev leta 2020 od donatorjev dobil skoraj 25 milijonov dolarjev. To je več, kot je uspelo skupaj zbrati petim vodilnim demokratom, ki se potegujejo za predsedniško kandidaturo.

Od torkove razglasitve kampanje v Orlandu na Floridi se je na račun Trumpovega volilnega štaba vsako uro steklo povprečno po več kot milijon dolarjev. Kampanjo je sicer začel uradno že takoj po inavguraciji konec januarja lani, ko jo je prijavil Zvezni volilni komisiji, in od takrat je zbral več kot 40 milijonov dolarjev. Denarja za kampanjo mu ne bo manjkalo, kakor tudi ne navdušenih privržencev, edino odprto vprašanje je, ali jih bo dovolj za ponovitev uspeha leta 2016.

Vodilni demokratski kandidat Joe Biden je v 24 urah po uradni razglasitvi kampanje zbral 6,3 milijona dolarjev, senator Bernie Sanders 5,9 milijona, drugi pa veliko manj. Senatorka Kamala Harris je v treh mesecih kampanje zbrala 12 milijonov, nekdanji kongresnik iz Teksasa Beto O'Rourke 9,4 milijona, župan Pete Buttigieg pa 7,1 milijona dolarjev. Biden doslej vse od razglasitve kampanje ni uspel zbrati več kot 20 milijonov dolarjev, čeprav vodi v vseh dosedanjih anketah proti Trumpu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija