VAS ZANIMA NA ČUJEČNOSTI TEMELJEČE SOOČANJE Z VSAKDANJIKOM MED EPIDEMIJO? Program NARA brezplačno na spletu

Koper

Program NARA je zasnovan za boljše soočanje s stresnimi življenjskimi situacijami. Ponuja niz preprostih in učinkovitih strategij, ki jih lahko uporabljamo za izboljšanje svojega duševnega in telesnega zdravja. Temelj programa je na čuječnosti temelječa kognitivna terapija ali MBCT (Mindfullness-Based Cognitive Therapy). To je pristop, ki za boljše obvladovanje stresa in depresije združuje starodavna znanja meditacije z novimi znanstveno potrjenimi spoznanji kognitivne terapije, ene najbolj uveljavljenih oblik psihoterapije. 

Posameznik se s pomočjo preprostih vaj meditacije in usmerjanja pozornosti uči čuječnosti – zavedanja in sprejemanja svojih misli, čustev in telesnih občutkov v sedanjem trenutku. To mu pomaga pri oblikovanju novih, učinkovitejših načinov za spoprijemanje s stresnimi dogodki. Vaje čuječnosti pomagajo krepiti zdravo in funkcionalno odzivanje na vsakdanji stres in krepijo psihološko odpornost, kar je še posebej dobrodošlo v trenutni, z epidemijo povezani situaciji. 

Program NARA - Na čuječnosti temelječe soočanje z vsakdanjikom (med epidemijo) je namenjen najširši javnosti in je v spletni obliki prosto dostopen. V programu bodo udeleženci v osmih enournih srečanjih spoznavali osnovne strategije in tehnike čuječnosti, ozaveščali lastne vzorce in spodbujali osebnostno rast.

Prvo srečanje bo 26. januarja 2021, ob 14. uri, program pa bo trajal do 9. marca 2021.  V program NARA se lahko prijavite prek spleta na naslov https://1ka.arnes.si/prijavaNARA  do zapolnitve mest.  

Vodja programa je izr. prof. dr. Vita Poštuvan z Oddelka za psihologijo UP FAMNIT in UP IAM. Program NARA izvaja  skupina univerzitetnih diplomiranih psihologinj, ki so usposobljene za izvajanje na čuječnosti temelječe kognitivne terapije, poleg dr. Poštuvanove tudi Nuša Zadravec Šedivy, Nina Krohne in Meta Lavrič.  

Več informacij in prijavni obrazec je na voljo na:  http://zivziv.si/program-nara-brezplacno-na-spletu/