VAS POGOSTO MUČI GLAVOBOL? To so trije vzroki, ki jih zlahka preprečite

Trendi

Skoraj vsi smo vsaj enkrat v življenju doživeli hud glavobol. Tisti, ki jih glava pogosto boli glava, pa dobro vedo, kako neprijetno je to. Glavoboli nas skoraj vedno vržejo iz tira. Če so pogosti in hudi, pa lahko pomembno vplivajo na našo kakovost življenja.

Tu so trije najpogostejši vzroki za glavobol, ki jih zlahka preprečite, preden vam povzročijo še več težav:

1. STRES

Napetost v mišicah ramen, vratu in glave lahko povzroči t. i. napetostni glavobol, ki se pojavi kot reakcija telesa na stres in tesnobo. Da bi preprečili tovrstni glavobol, poskusite obvladati nekatere tehnike samopomoči in obvladovanja stresa. Odlična izbira so meditacija, globoko dihanje in sprehod v naravi.

2. DEHIDRACIJA

Voda predstavlja približno 60 do 70 % telesne teže človeka in telo se za izvajanje osnovnih funkcij zanaša na vodo. Zaradi tega lahko kakršna koli večja izguba vode povzroči težave.

Huda dehidracija lahko vodi do hitrega srčnega utripa, zmanjšane koncentracije, slabe volje, glavobola ... Zadosten vnos tekočine lahko prepreči neželene učinke. Nekatera priporočila za vnos vode priporočajo dnevni vnos približno treh litrov vode za moške in dveh litrov za ženske.

3. POMANJKANJE SPANJA

Nespečnost je lahko tudi vzrok za glavobol. Če opazite, da se glavoboli pojavljajo vedno, ko spite manj kot običajno, ste morda našli sprožilec. Za normalno delovanje telesa potrebujete sedem do osem ur spanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Gabrijel |  24 .10. 2020 ob  20: 45
Drži... Največ krat me položijo vse 3...