VARNOSTNIK V KOPRSKI TRGOVINI ZASAČIL 36-LETNIKA: V nahrbtnik stlačil 23 kosov sira in sok

Kronika

Varnostnik je v eni od koprskih trgovin pri tatvini prijel 36-letnika, ki je v nahrbtnik zložil 23 kosov sira in sok, v skupni vrednosti 118 evrov. Sledi mu kazenska ovadba, so sporočili s koprske policijske uprave.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 185 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali sedem tatvin in en vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v šestih primerih.

Ob 9. uri dopoldan so policiste sežanski redarji obvestili, da je na cesti, ki iz Partizanske ceste vodi do terminala, ustavljen osebni avto Toyota Rav4, črne barve, italijanskih registrskih številk. Vozilo je bilo odklenjeno, brez kontaktnega ključa in je imelo prižgane pozicijske luči. Zaradi suma, da gre za ukradeno vozilo, so policisti to preverili pri italijanskih varnostnih organih in dobili informacijo, da je bilo vozilo ukradeno v Italiji 17. junija letos. Policisti so opravili ogled vozila in ga zasegli. Nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Dopoldan so policisti v Bertokih 19-letnemu državljanu Kosova zasegli moped, ker je tehnično neizpraven. Popoldne pa so  na počivališču Studenec zasegli osebni avto 25-letnemu Ankarančanu, ki je vozil v času prepovedi. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 14.23 se je zgodila prometna nesreča pri odcepu za Korte. Cesta je bila zaprta vse do 16.27, promet pa preusmerjen na cesto Dragonja - Koper, preko Lucije. Prometno nesrečo je povzročil 59-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanja. Prehitevati je začel v trenutku, ko je od zadaj prehiteval že drugi voznik. S tem je povzročil trčenje med 60-letnim voznikom osebnega avtomobila in 43-letnim voznikom osebnega avtomobila. V nezgodi ni bilo telesno poškodovanih, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper je bilo od 6. ure, 17. avgusta, do 6. ure, 18. avgusta, prijetih šest ilegalnih pribežnikov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  18 .08. 2020 ob  15: 54
-1
Jaz bi dal temu 20 let zapora in bi oprostil Bavčarja.