VANJ JE TRČIL NA PREHODU ZA PEŠCE: 19-letnika so odpeljali v izolsko bolnišnico

Kronika

Včeraj ob 18.54 se je v Pradah pripetila prometna nesreča z materialno škodo, ki jo je povzročil vinjen voznik. Ob 19.32 uri je počilo na cesti med Jelšanami in Ilirsko Bistrico. V Sežani pa je voznik osebnega avtomobila zbil pešca.

Ob 19.17 uri je 20-letni voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Sežane vozil iz smeri centra Sežane proti terminalu in na prehodu za pešce v bližini bencinske črpalke MOL trčil v 19-letnega državljana BiH, ki stanuje v Sežani. V nesreči se je pešec huje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v izolsko bolnišnico. Zoper povzročitelja bodo policisti napisali kazensko ovadbo za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Pijan povzročil prometno nesrečo

Prometno nesrečo je povzročil tudi 58-letni domačin, ki je vozil iz smeri Prad proti Bertokom. Zaradi nepravilne strani vožnje je trčil v vozilo 64-letnika iz okolice Kopra. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,88 mg/l alkohola. Zoper njega bo napisan obdolžilni predlog.

Pri odcepu za Veliko Brdo se je pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani. Policisti so ugotovili, da je 33-letni državljan Hrvaške vozil iz smeri Jelšan proti Ilirski Bistrici in zaradi neprilagojene hitrosti v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 44-letna voznica osebnega avtomobila, doma iz Postojne. V vozilu slednje sta bili voznica in 13-letna sopotnica, doma iz okolice Ilirske Bistrice, lažje telesno poškodovani in jima je bila nudena zdravniška pomoč v zdravstvenem domu. Zaradi reševanja in odstranitve vozil je bila cesta do 20.50 ure zaprta. Povzročitelju je bila izrečena globa, so sporočili s koprske policijske uprave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija