VANDALI ERJAVCU NA DVORIŠČNI OGRAJI PUSTILI SPOROČILO: "Podgana" (FOTO)

Slovenija

Okoli novega leta je predsednika DeSUS Karla Erjavca pred stanovanjsko hišo pričakal napis "Lucifer", danes zjutraj pa je na dvoriščni ograji dobil novo sporočilo. Neznanci so nanjo z rdečo barvo napisali "podgana".

"Vemo, kdo je v 30. letih prejšnjega stoletja poimenoval ljudi s podganami. Očitno smo spet tam. Tole je napis na vratih Karla Erjavca. Najbrž isti, ki so nam očitali, da rišemo kljukaste križe na plakate poslancev SMC. Očitati drugim, kar sam počneš. Tega smo že vajeni," je ob objavi fotografije Erjavčeve ograje zapisal predsednik LMŠ Marjan Šarec.

V DeSUS so za STA pojasnili, da je Erjavec podal ovadbo proti neznanemu storilcu. Na policijski upravi Kranj zaradi varstva osebnih podatkov na vprašanja o konkretnih fizičnih osebah niso mogli odgovoriti, so pa potrdili, da so prijeli prijavo grafita in da postopek poteka.

Napis se je na Erjavčevi lastnini pojavil le dan po tem, ko je predsednik DeSUS umaknil soglasje h kandidaturi za predsednika vlade.

Na policiji so sicer od marca pa do konca lanskega leta zabeležili 18 primerov groženj predstavnikom vlade ter osebam, ki so na kakršen koli način povezane z njenim delom. Policija je uspešno odkrila storilce v desetih primerih, nekaj primerov pa še vedno intenzivno preiskujejo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  20 .01. 2021 ob  13: 31
Nedopustno. Tega ne bi nikoli odobraval niti, če bi kdo Janši. Dom je zaseben, nima kaj kdo komurkoli delat karkoli.
jlz |  20 .01. 2021 ob  13: 15
Postali smo poden. Erjavec ni moja opcija, še zdaleč ne, a na tak način bodo v politiki ostali le naci-fašisti... Kako se je končalo pa vemo. Zgodovina se ponavlja...
vseved |  20 .01. 2021 ob  11: 16
-4
VANDALI? To so Janševi jurišniki!