V ZRĆAH EVAKUIRALI 10.000 LJUDI: Ponoči zagorelo v klubu, požar se je razširil na gozd (VIDEO)

Kronika

Velik požar na hrvaškem otoku Pag je omejen in pod nadzorom. Gasilci so se z ognjem, ki ga je dodatno razplamtevala burja, borili več ur. Požar je izbruhnil v borovem gozdu ob najbolj znani plaži na otoku, Zrće, okrog ene ure zjutraj. Zaradi požara so morali evakuirati 10.000 obiskovalcev festivala elektronske glasbe. V požaru ni bilo poškodovanih.

Glavni poveljnik hrvaških gasilcev Slavko Tucaković je novinarjem povedal, da so gasilci zaradi močne burje, ki je spreminjala smer, le z velikimi napori uspeli lokalizirati požar. Ta je zajel najmanj šest hektarjev gozda, preprečili pa so, da bi poškodoval gostinske objekte na plaži ter bližnjo transformatorsko postajo. Za omejitev požara so bila ključna tri gasilska letala hrvaške vojske, ki so gasilcem na tleh pomagala, odkar se je zdanilo. Angažirali so več kot 60 gasilcev in več kot 20 vozil.

Tucaković je napovedal, da bodo dežurni gasilci območje opazovali tudi prihodnjo noč, da bi preprečili morebiten nov izbruh požara, zaradi katerega so morali minulo noč evakuirati tisoče obiskovalcev glasbenega festivala Fresh Island. Namestnik direktorja hrvaške policije Željko Prša je povedal, da so policisti organizirali uspešno evakuacijo ljudi, ki so se zabavali v več klubih na plaži Zrće. Potrdil je, da preiskava vzroka požara poteka, ter zavrnil govorice, da so policisti prijeli domnevne osumljence, ki naj bi podtaknili požar.

Župan Novalje Ante Dabo pred tem v pogovoru za hrvaški radio ni zanikal ugibanj, da je bil ogenj morda podtaknjen. Lokalne oblasti na Pagu bodo danes v dogovoru z gasilci in policijo preučile možnost, da bi se festival nadaljeval že drevi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija