"V ZRAKU SE JE ČUTILO, DA SMO VSI TAM Z ISTIM NAMENOM": Dobrodelni turnir v Piranu se je izkazal za več kot uspešnega (FOTO)

Piran

Pretekli konec tedna je na piranskem stadionu potekal dobrodelni dogodek, nogometni turnir 'ALCATRAZ OPEN 2024' pod sloganom 'ZA ALEŠA'. Samo na turnirju so s strani prijavnin, srečelova, frizerjev ter šanka in kuhinje zbrali 10.155 evrov; na licitaciji, ki jo z društvom Okroglo Livade vodi David Davidovič in donatorji, so zbrali 5.850 evrov; prek društva Palčica Pomagalčica pa so do danes zbrali 2.140 evrov, je sporočil organizator in dodal: "Če seštejem, smo do danes zbrali, verjeli ali ne, 18.145 evrov in zadeve še ni konec." Licitacija dresov je namreč še v teku, prav tako sredstva še vedno zbira dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica.

! 2.del fotografij ! Drugi dan dobrodelnega nogometnega turnirja za Aleša na stadionu v Piranu 6.7.2024. V prelepem...

Objavil/a Tyaomi - Production dne Ponedeljek, 8. julij 2024

Ekipa Alcatraz, ki je pred več kot desetimi leti igrala v ligi v malem nogometu, se je po dolgem času ponovno zbrala, tokrat s plemenitim ciljem – pomagati enemu izmed njih, Alešu Fuksu, ki je nedolgo nazaj doživel hudo nesrečo in ga časa dolga in težka rehabilitacija.

Dvodnevni turnir se je začel v petek, vrhunec pa dosegel v soboto. Pomerilo se je 20 ekip, 12 v članski kategoriji in 8 v veteranski kategoriji. "V petek je bilo manj tekem, je pa bil dober trening za organizatorje, kaj lahko v soboto naredimo še boljše," opisuje Nebojša Maksimovič - Nešo, organizator. In prišla je sobota – "nogomet čez cel dan, zelo uspešen dogodek, totalen fair play na igrišču, brez enega najmanjšega incidenta. Vse po sporedu, vse po urnikih."

! 1.del fotografij ! Drugi dan dobrodelnega nogometnega turnirja za Aleša na stadionu v Piranu 6.7.2024. V prelepem...

Objavil/a Tyaomi - Production dne Ponedeljek, 8. julij 2024

"V zraku se je čutilo, da so vsi ljudje tam z istim namenom, da se pomaga Alešu. Lahko vam povem, da ob 20. uri zvečer ni bilo niti ene srečke več, pa smo jih imeli okoli 700. Moja čustva so izjemna. Da se je tukaj zbralo toliko generacij, od 20 let starih pa vse do 70 let starih, vsi na kupu," opisuje.

Konkretnega cilja organizatorji niso imeli, vsaj ne v številkah. "Je pa šlo čez vsa pričakovanja. In pa, vsekakor smo dosegli cilj, da se naredi nekaj dobrega."

Licitacije dresov so še vedno v teku, prav tako sredstva še vedno zbira društvo Palčica Pomagalčica. Podatki za nakazila so:

DRUŠTVO PALČICA POMAGALČICA IN DOBRODELNI ŠKRATKI

Glem 26, Glem, 6273 Marezige

TRR: SI56 0400 1004 7069 045 = odprt pri NOVA KBM d.d.

Namen (nujno pripišite!): ZA ALEŠA

Koda namena: Char

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija