V ZD KOPER PRIHODNJI TEDEN PREDVIDOMA PRIČETEK CEPLJENJA MLAJŠIH OD 80 LET: Počakajte, da vas pokličejo!

Koper

V Zdravstvenem domu (ZD) Koper vsakodnevne beležijo klice z vprašanjem občanov, kdaj bodo prišli na vrsto za cepljenje. Ker predstavlja vsak klic dodatno obremenitev za zaposlene, dodatnega kadra za cepilno ambulanto namreč nimajo, počakajte, da vas pokličejo po vrstnem redu.

"Ker nimamo izpostavljene telefonske številke, v cepilni ambulanti načeloma nismo dostopni. Kljub temu dobimo po različnih poteh kar nekaj vprašanj o vrstnem redu," pojasnjuje Vanja Kosmina Novak, pomočnica direktorja za zdravstveno nego ZD Koper. Vsak takšen klic je seveda dodatna nepotrebna obremenitev zaposlenih, saj dodatnega kadra za cepilno ambulanto nimajo, ker tega programa Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) še ni priznal.

Vanja Kosmina Novak

Koliko ljudi cepijo, je odvisno od števila cepiv, ki jih prejmejo tedensko. Ta teden so, na primer, s prvim odmerkom cepili 454 oseb, 16 na posamezno ambulanto. "Še vedno cepimo osebe starejše od 80 let. Predvidevamo, da bomo naslednji teden začeli klicati tudi osebe starejše od 75 let, v kolikor bo prispelo število naročenih cepiv," pravi Kosmina Novak.

Iz cepilne ambulante pokličejo tiste, ki so na seznamih za cepljenje, ki jim jih posredujejo zdravniki iz ambulant splošne medicine. 21 ambulant iz ZD Koper in dodatnih sedem ambulant zdravnikov koncesionarjev. Od 2.100 oseb jih je cepljenje do sedaj zavrnilo okoli 20.

"Ker se približujemo koncu cepljenja starejših od 80 let, jih trenutno vabimo po letnici rojstva, od najstarejšega do najmlajšega. Do sedaj se ljudje na cepljenje še vedno prijavljajo, zato točnega števila prijavljenih ne moremo dati. Imamo pa v čakalni vrsti na današnji dan okoli 500 oseb za cepljenje. Seznamov za mlajše od 75 let še nimamo, ker trenutno še vedno cepimo starejše od 80 let," razlaga Kosmina Novak.

Z enim odmerkom je bilo do danes v ZD Koper cepljenih 2.106 oseb, z dvema odmerkoma pa 647.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ivan Janez Pretnar |  20 .02. 2021 ob  15: 49
-1
POPOVIć BI TO ŽE REŠIL!


TUDI DANES KOPER NAJSLABŠI 129999 NA NOVO OKUŽENIH.
BRAVO STARŠI, BREZ MASK, DRETJE, AEROSOLI.
Puter in marmelada |  20 .02. 2021 ob  10: 38
NLP neznani leteci predmet
Vlada je v ZDA prosila Elvisa Presleja da se gre cepit proti otroski paralizi,ker so ljudje bili skeptiki tako kot so zdej okoli korone.Bill Gates je poslal svojo hci..itd
Pikirat je treba na glavno opico ki je na vrhu hiearhije.
Koga bi cepli naprimer slovenci?
Italijane in Hrvate