V ZADNJEM DNEVU NA KOPRSKEM VEČJE ŠTEVILO ILEGALNIH MIGRANTOV: Samo v treh osebnih avtomobilih so jih odkrili petnajst

Kronika

V četrtek ob 11.30 so policisti Policijske uprave (PU) Koper v Topolcu ustavili osebni avto Škoda Octavia, ki ga je vozil 27-letni državljan Ukrajine, v prtljažniku vozila pa sta bila ilegalna migranta, moški, državljan Egipta, in ženska, državljanka Eritreje. Voznik je bil pridržan, sledi mu kazenska ovadba.

Vse fotografije so simbolične.

Ob 17.24 so v Hrpeljah ustavili osebni avto Škoda karavan, v katerem je bilo pet državljanov Afganistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno, in voznik, državljan Gruzije.

Ob 7.40 danes zjutraj pa so policisti pri Belvedurju ustavili še osebni avto Renault, v katerem je bilo devet oseb. Po prvih zbranih informacijah je osem ilegalnih migrantov (šest državljanov Egipta in dva državljana Iraka), voznik pa je državljan Romunije, ki je osumljen kaznivega dejanja. Vsi postopki še potekajo.

Sicer pa je bilo na območju PU Koper od ponedeljka od 6. ure do danes do 6. ure obravnavanih še 16 ilegalnih migrantov, in sicer: na območju PP Kozina pet državljanov Afganistana in njihov vodič, državljan Gruzije; na območju Policijske postaje Koper tri državljani Irana, na območju Policijske postaje Ilirska Bistrica pa pet državljanov Pakistana, en državljan Afganistana ter ena državljanka Eritreje in en državljan Egipta skupaj z vodičem, državljanom Ukrajine.

Tudi v teh primerih postopki še potekajo, so sporočili iz PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija