V VESOLJE BODO IZSTRELILI TRI BOGATAŠE: Prestižen izlet bo trajal nekaj dni

Svet

Trije bogataši iz ZDA, Kanade in Izraela bodo predvidoma prihodnje leto postali vesoljski turisti, ki bodo v zameno za okoli 55 milijonov dolarjev poleteli na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS). Turiste je ISS sprejela že večkrat, vendar bi bila tokratna misija Ax-1 prva povsem komercialna odprava v vesolje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Eytan Stibbe, Michael López-Alegría, Larry Connor in Mark Pathy (iz leve proti desni)

Podjetje Axiom Space je v četrtek sporočilo, da so za turistični polet na ISS v okviru misije Ax-1 izbrali ameriškega podjetnika Larryja Connorja, izraelskega podjetnika in pilota Ejtana Stibeja in kanadskega investitorja Marka Pathyja. Poveljnik misije bo nekdanji astronavt ameriške agencije Nasa Michael Lopez-Alegria.

Odpravo organizirajo skupaj z ameriško vesoljsko agencijo Nasa in podjetjem SpaceX. Izbranci bodo predvidoma v začetku prihodnjega leta poleteli proti ISS in tam ostali nekaj dni.

Po poročanju ameriških medijev so morali izbranci za komercialni let v vesolje odšteti po okoli 55 milijonov dolarjev (okoli 45 milijonov evrov) na osebo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija