V TRSTU ZAČETEK TESTIRANJA ITALIJANSKEGA CEPIVA PROTI COVIDU-19: Bo dovolj en odmerek ali bosta potrebna dva?

Trst

Danes bodo v tržaški bolnišnici Katinara na prostovoljcih preizkusili cepivo proti covidu-19, ki ga je razvilo italijansko podjetje ReiThera iz Pomezie v sodelovanju z inštitutom Spallanzani. Cepivo ReiThera bodo preizkusili v dvajsetih italijanskih centrih. Cilj druge faze razvoja cepiva je ugotoviti, ali je bo osnovano na enem odmerku ali bosta potrebna dva odmerka.

Prvo fazo razvoja italijanskega cepiva so izvedli avgusta lani v rimski bolnišnici Spallanzani. Takrat je odmerek cepiva prejelo 90 prostovoljcev, ki so bili izbrani med 3.000 prijavljenimi. Danes bo v katinarski bolnišnici odmerek cepiva prejelo 20 prostovoljcev.

Tržaška bolnišnica že dlje časa sodeluje z inštitutom Spallanzani, ki je koordinacijski center za študije o italijanskem cepivu. Lansko leto so, na primer, sodelovali v študiji glede uporabe kortizona pri pljučnicah, ki jih povzroča covid.

V drugih italijanskih centrih so drugo fazo testiranja cepiva že opravili, v Trstu bodo to storili šele danes, ker so avtorizacijo prejeli nekoliko kasneje, piše Primorski dnevnik na svoji spletni strani. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija