V TRSTU OBSOJENA 'TOLPA ROLEKSOV': V zaporu bodo skupno več kot 35 let

Trst

Sedem članov kriminalne združbe, ki je na Tržaškem in v Lombardiji ropala, je bilo obsojeno na večletne zaporne kazni. Vodja 'tolpe rolexov' je še na begu. V zaporu bodo preživeli skupno več kot 35 let. 

Na tržaškem sodišču so včeraj izrekli kazen članom kriminalne združbe, ki je med decembrom 2021 in januarjem 2023 izvedla več ropov. Sedmerico so policisti izsledili, vodja tolpe, albanski državljan Kristian Lumaj, pa je še na begu; obtožujejo ga poskusa umora, osem ropov in dva poskusa ropa.

Sodišče je izreklo najvišjo kazen 27-letni Tržačanki Letizi Alaimo, ki naj bi bila 'mastermind' kaznivih dejanj; obsojena je bila na 9 let in 6 mesecev zapora zaradi sodelovanja pri šestih ropih, od tega sta bila dva s hudo telesno poškodbo ter enem poskusu umora.

39-letni Albanec Agron Ndoci je bil obsojen na 8 let zaporne kazni ter na izgon iz Italije zaradi sodelovanja pri dveh ropih in enem poskusu ropa. 38-letni Eugenio Spina s stalnim prebivališčem v Švici, ki je sodeloval pri dveh ropih, je bil obsojen na 7 let in 4 mesece zapora.

Štirje drugi obtoženci so namesto tega zahtevali sporazum o priznanju krivde, med njimi 20-letni Bion Elshani (3 leta in 2 meseca), rojen v Švici. S sporazumom o priznanju krivde so se dogovorili tudi 23-letni Klevis Lusha (3 leta in 2 meseca) ter brata Marlin in David Kalaj, oba obsojena na 2 leti in 4 mesece zapora.

Po poročanju triesteprima.it na prostosti ostaja Lumai, domnevni 'vodja tolpe' in nekdanji partner Alaimove, ki ga je obtožila trpinčenja, zaradi česar je bila zaslišana skupaj s sinom.

Določena je bila okvirna odškodnina za vse prizadete, katere višina bo opredeljena v posebni civilni sodbi. Zahtevki se gibljejo od 5.000 do 50.000 evrov z dodatnimi sodnimi stroški od 3.000 do 3.900 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija