V TRSTU MIGRANTI ORGANIZIRALI TOLPO: Zalezovali in grozili; peterica policiji že znana

Kronika

Lokalni policisti so odvzeli prostost petim migrantom, ki so ustvarili manjšo tolpo in, kot kaže, grozili ostalim na Trgu Libertà, kjer se je skupina pogosto zadrževala. Med njihovimi žrtvami je bil tudi mladi migrant. Slednjega so zalezovali in mu grozili.

Znašanje peterice nad omenjenim migrantom je šlo celo tako daleč, da ga je obšla anksioznost, zaradi strahu za svojo varnost pa je tudi prekinil študij na poklicnem zavodu. Ko se je o tem izpovedal svojemu skrbniku, je ta obvestil policiste.

V zaslišanju je več oseb potrdilo početje petih osumljencev, ki bi naj pogosteje napadali, nadlegovali in grozili. Sodnik za predhodne preiskave je zoper njih odredil odvzem prostosti zaradi zalezovanja v oteževalnih okoliščinah, poroča Primorski dnevnik.

Vseh pet je organom pregona že znanih, vpleteni so bili v več prepirov in drugih kaznivih dejanj. Med drugim tudi zaradi ropa na Trgu Libertà, ki sta ga dva izmed njih izvedla 28. septembra. Takrat sta bila aretirana 35-letni Afganistanec F.S. in 21-letni Pakistanec O.M. Zdaj pa je bila prostost odvzeta še 33-letnemu Afganistancu W.J. ter 31-letnemu in 18-letnemu Pakistancu K.H. in M.K.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija