V TRSTU 10 SMRTI V 24 URAH: Postal je žarišče epidemije v FJK

Trst

Trst je zaradi svoje stare populacije, goste naseljenosti in številnih domov za starejše očitno postal središče epidemije v Furlaniji - Julijski krajini (FJK). Med petkom in soboto so na Tržaškem umrli štirje ljudje, s sobote na nedeljo pa je bilo smrtnih žrtev kar deset, poroča primorski.eu.

Kot je včeraj poročal portal, je v celotni FJK v zadnjem dbevu umrlo šest bolnikov, v zadnjih 48 urah pa štirinajst. Na Tržaškem je do sobote za boleznijo covid-19 umrla 101 oseba, kar je 53,7 odstotka vseh umrlih v regiji.

Posebej hudo je v zasebnem domu za starejše občane La Primula v Ul. Molino a vento, kjer so se okužili vsi oskrbovanci ter del osebja. Tožilstvo je v zvezi s tem domom uvedlo dve preiskavi, deželna vlada pa je domu nadaljnjega prepovedala izvajanje storitev.

Oskrbovance so v minulih dneh preselili v glavno bolnišnico, kliniko Salus ter Tržaški sanatorij, potem ko jih zavod v Gradežu ni hotel sprejeti. Dom La Primula je trenutno prazen, v njem pa so odredili dekontaminacijo, še piše portal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Borut |  13 .04. 2020 ob  11: 33
Citati iz vira (Primorski dnevnik):v zadnjih 24 urah (med petkom in soboto) so na Tržaškem umrle štiri osebe, okužene s koronavirusom, v zadnjih 48 urah pa kar deset.

10 jih je umrlo v 48 urah in ne v 24 kot je regional očitno narobe prepisal...