V TRST NA RAZSTAVO BANKSYEVIH DEL: Slavni ulični umetnik, ki se je zaščitil tako, da ostaja neznan

Trst

V tržaškem razstavnem salonu degli Incanti je še do 10. aprila odprta razstava Banksy: Veliki komunikator. Na ogled je 60 del slavnega uličnega umetnika, ki je zaslovel tudi s tem, da je svojo identiteto tako učinkovito zaščitil, da ostaja neznan. Tudi z razstavljanjem velikih imen si Trst prizadeva za boljšo prepoznavnost in razvoj mesta.

Delo umetnika, ki velja za enega najbolj prepoznavnih imen v svetovnem merilu, združuje satirično ulično umetnost in subverzivne epigrame v povezavi s črnim humorjem in grafitiranje z značilno uporabo šablon. Vključuje politične in družbeno-kritične grafite, narisane na ulicah, zidovih in mostovih. Njegova največja prednost je, da je vedno aktualen in dobro ve, kdaj in kje mora 'udariti'.

Napalm, 2004 - Serigrafia su carta A Trieste al Salone degli Incanti fino al 10 aprile: https://bit.ly/banksyts...

Objavil/a The Great Communicator Banksy dne Torek, 17. januar 2023

Kustos razstave Gianni Mercurio je za portal Intrieste povedal, da po podobni razstavi v Milanu tudi v Trstu pričakujejo veliko obiskovalcev. Meni, da je Banksy priljubljen predvsem zato, ker "vsako njegovo delo vsebuje sporočilo, zlasti za mlajše generacije".

"Razstava je velik izziv, a istočasno velika priložnost za Trst," je za Intrieste povedal predsednik avtonomne dežele Furlanija-Julijska krajina Massimiliano Fedriga.

Sale Ends, 2005 - Serigrafia su carta Scopri tutte le opere presenti alla mostra al Salone degli Incanti di Trieste,...

Objavil/a The Great Communicator Banksy dne Sreda, 11. januar 2023

Furlanija-Julijska krajina po besedah deželnega odbornika za proizvodne dejavnosti in turizem Segia Emidija Binija "postaja ena najbolj raziskanih regij v Italiji", s čimer Trst pridobiva vse boljše možnosti za razvoj svojih potencialov. Tržaški svetnik za kulturo Giorgio Rossi meni, da je eden izmed pristopov k nadaljnjemu razvoju mesta tudi prirejanje tovrstnih razstav, ki Trst umeščajo na svetovni zemljevid umetnosti.

Deli novico: