V TRGOVINO KAR Z GAS MASKO: Dolga vrsta za vstop v koprsko nakupovalno središče (FOTO)

Koper

Pred prvomajskimi prazniki se vsako leto poveča gneča v trgovinah. In letošnje leto – kljub epidemiji koronavirusa – ni nobena izjema.

Slikano danes pred enim od koprskih nakupovalnih centrov. (foto: Matija NeoStar)

Bralec nam je poslal fotografije, ki so nastale danes pred enim od nakupovalnih središč v Kopru, iz katerih je razvidno, da se vije dolga vrsta že za vstop v samo stavbo.

Iz fotografij je razvidno, da ljudje upoštevajo medsebojno razdaljo, nekateri nosijo zaščitne maske, eden od obiskovalcev pa si je nadel kar plinsko masko. Tudi v sami trgovini je dolga vrsta pred blagajno, je razvidno z ene od fotografij.

(foto: Pexels)

Nekatere trgovine bodo izjemoma odprte to nedeljo

V nedeljo, 3. maja, bodo nekatere trgovine izjemoma odprte med 8. in 13. uro. Med njimi so Spar, Interspar, nekatere Mercatorjeve trgovine, Hofer in Lidl. Vlada je to nedeljo namreč dovolila izjemo za živilske trgovine v izogib nakupovalni gneči pred in po koncu prvomajskih praznikov.

Med 8. in 10. uro je obisk trgovin še vedno rezerviran izključno za ranljive skupine (starejše od 65 let, invalide, nosečnice). Če želijo, lahko nakup opravijo tudi kadar koli v dnevu. Zadnja ura obratovanja trgovin pa ni več rezervirana le za ranljive skupine ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  30 .04. 2020 ob  15: 43
Vizir in maska,vse v enem :-)