V TRETJE GRE RADO? Večina obtoženih v zadevi Balkanski bojevnik priznala krivdo

Slovenija

Prvoobtoženi v zadevi Balkanski bojevnik Dragan Tošić je danes na ponovljenem sojenju priznal krivdo, enako je storila večina soobtoženih. Sodnica je že sprejela Tošićevo priznanje in priznanje Jakoba Remškarja, ostale naj bi obravnavali v ponedeljek. Tožilstvo predlaga kazen v višini že prestanih kazni v zaporu, poroča portal 24ur.com.

Gre namreč že za tretje sojenje v zadevi Balkanski bojevnik. Tožilstvo dvanajstim obtoženim očita, da naj bi pod vodstvom Tošića v letih 2008 in 2009 na veliko trgovali s kokainom in organizirali prevoze te droge iz Južne Amerike v Evropo. Poleg tega naj bi bili povezani s srbskim narko kraljem Darkom Šarićem.

Doslej so obtoženim sodili dvakrat. Na prvem sojenju je bila večina, skupaj s Tošićem, oproščena. Na drugem sojenju so bili obsojeni, vendar je vrhovno sodišče novembra 2021 sodbo razveljavilo, saj se je opirala na dokaze, ki jih je policija po presoji sodišča pridobila nezakonito. Primer Balkanski bojevnik zastara čez slabo leto, tretje sojenje pa se je začelo z zahtevo obrambe po izločitvi nezakonito pridobljenih dokazov.

Ljubljansko okrožno sodišče je v začetku meseca delno ugodilo predlogu obrambe in izločilo del dokazov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pesceserra |  19 .01. 2023 ob  15: 23
-1
Fantje so odsedel leto do dve za eno tono .......butale......no zdej se bo blanka lahko posvetila trenti in staremu volvotu.......že švicarji si želijo da bi postali druga slovenija......
Cazzimperio  |  19 .01. 2023 ob  13: 55
-7
Kriminalci na prostost.
Spodaj pa